ABD'de 29 Ekim resepsiyonuna büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

ABDde 29 Ekim resepsiyonuna büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 08:25

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve eşi Gülgün Şensoy tarafından verilen 29 Ekim resepsiyonuna, başta ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral James Cartwright olmak üzere çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Resepsiyona katılan diğer yabancı konuklar arasında, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nick Burns, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu yetkilisi Matt Bryza, IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ve ABD'nin PKK ile mücadelede özel temsilciliğinden kısa süre önce ayrılan Emekli General Joe Ralston yer aldı.

Washington Büyükelçiliğindeki resepsiyon, Amerikan tarafından son yılların en geniş katılımının gerçekleştiği resepsiyon oldu.

Resepsiyonun hemen başında, geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde Washington Büyükelçiliği binasına gelen Gates, bir süre Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ile ikili olarak sohbet etti. Şensoy ile konuşmasını tamamlamasının ardından Gates binadan ayrıldı.

RALSTON: "MEKANİZMA İŞLEMEDİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri Ataşesi Hava Pilot Tuğgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın da bulunduğu Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Ralston, A.A'ya, "İstifamı verdim ama kabul edilip edilmediğini bilmiyorum" dedi. Neden istifa ettiğinin sorulması üzerine Ralston, bu konuda yorum yapmasının doğru olmayacağını belirterek, "bunu ABD Dışişleri Bakanlığı'na sorun" dedi.

Ralston, söz konusu göreve bir yıl için atandığını ve kendisinin de sadece bir yıl çalışmak üzere görevi kabul ettiğini belirterek "benim için bir yılın sonunda devam etmek mümkün değildi" diye konuştu.

PKK ile mücadelede özel temsilcilik mekanizmasının işleyip işlemediği sorusu üzerine Ralston, "hayır" yanıtını verdi. Bütün ilgili ülkelerin yapması gereken şeyler olduğuna işaret eden Ralston, "öyle ya da böyle yapılanlar yetersiz. Üzgünüm, ancak ABD'nin yaptıklarından daha fazlasını yapması gerekiyor. Bekleyip göreceğiz" dedi.

Ralston, PKK ile mücadelede özel temsilcilik görevini yürüttüğü sırada Türkiye'deki muadili olarak görev yapan Emekli Orgeneral Edip Başer ile ilgili bir soru üzerine, "Başer'e çok büyük saygım var, ancak onunla son dönemde bir temasım olmadı" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!