ABD ve İsrail, Saddam'a karşı peşmerge eğitecek

Güncelleme Tarihi:

ABD ve İsrail, Saddama karşı peşmerge eğitecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2001 00:59

ABD'nin 11 Eylül'deki korkunç saldırıdan sonra uluslararası terörizme karşı açtığı savaşta, Irak Lideri Saddam'ın da kuzeyden askeri baskı altında tutulması planının da yer aldığı öne sürülüyor.

Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, İsrail özel birliği Sayeret Matkal ile ABD'li subayların önümüzdeki haftalarda Irak-Türkiye sınırında 2 bin 700 peşmergeyi eğiterek Saddam'ın kuzeyden askeri baskı altında tutulmasını sağlayacağı yer aldı.

Alman gazetesinin, gizli istihbarat konularıyla ilgili haberleriyle tanınan ve bu konularda çeşitli kitapları olan gazetecesi Udo Ulfkotte, önceki günkü yazısında peşmerge konusunu da gündeme getirdi.

PAKİSTAN'DA DARBE ENDİŞESİ

Gazeteye göre ABD, bir yandan da Pakistan'da muhtemel bir darbeye karşı hazırlık yapıyor.

Alman gazeteciye göre, İsrail özel timi Sayeret Matkal ise Kuzey Irak için hazırlık sürdürüyor. Haberde şu bilgiler veriliyor:

‘‘İsrail özel timi, şu anki planlara göre muhtemel bir durumda bu operasyona katılmayacak. Bu tim, ABD Askeri İstihbarat Örgütü (DIA) ve Delta Force timleri subaylarıyla birlikte, önümüzdeki haftalarda gizliden gizliye Türk-Irak sınırında 2 bin 700 Kürt peşmergeyi eğitecek. Amerika'nın isteği üzerine yapılacak bu eğitim ile Bağdat'a kuzeyden askeri baskı artırılacak.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!