ABD: Türkiye Hizbullah’a silah transferini engelliyor

Güncelleme Tarihi:

ABD: Türkiye Hizbullah’a silah transferini engelliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 11:15

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, Türkiye’nin Hizbullah’a silah transferini engellemek için elinden gelini yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Tom Casey, günlük basını bilgilendirme toplantısı sırasında, Hizbullah silahlarının Türkiye üzerinden geçişi ile ilgili bir soruyu yanıtladı.

Casey, kendileri için net olan şeyin, Türk hükümetinin bölgedeki ve Avrupa’daki diğer hükümetler gibi Birleşmiş Milletler’in Lübnan’da ateşkesi öngören 1701 sayılı kararın başarıya ulaşmasını görmek istediği olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE BM KARARININ BAŞARILI OLMASINI İSTİYOR”

Bu kararın başarıyla uygulanabilmesi için Lübnan’daki yasal silahlı kuvvetler dışındaki hiçbir güce silah transferinin yapılmaması gerektiğini belirten Casey, Türkiye’nin bunun başarılmasını istediğini ifade etti.

Türkiye ya da başka ülke üzerinden silah transferi konusunu Türk Hükümeti ile konuştuklarını aktaran Casey, “Anladım ki onlar da bu konudan oldukça kaygılı ve biz de onların silah geçişini engellemek için gerekli bütün her şeyi yaptıklarına ikna olduk” dedi.

DİYASPORA MEKTUBUNA YANIT

Ermeni lobisinin ABD Başkanı George Bush’a, Türkiye’nin Lübnan’a asker göndermemesi konusunda yazdığı mektubun sorulması üzerine de Casey, mektubu görmediğini ancak New York’ta genişletilmiş UNIFIL gücü hakkında oldukça aktif bir tartışma içinde olduklarını söyledi.

Bu güce katkıda bulunacak bütün ülkelerden masaya gelmelerini beklediklerini ifade eden ABD Sözcüsü, bu ülkelerin arasında Türkiye’nin de kesinlikle olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!