ABD televizyonunda Türk mutfağına övgü

Güncelleme Tarihi:

ABD televizyonunda Türk mutfağına övgü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

ABD’nin, ünlü seyahat kanalı Travel Channel’in popüler programı “Anthony Bourdain: No Reservations”ta 2010 yılı İstanbul’la başladı.

Haberin Devamı

18 Ocak 2010 tarihinde arka arkaya iki kez yayınlanan İstanbul bölümüne, prime time yayın kuşağında 2 saat ayrıldı. Yapımcı Anthony Bourdain, Türk mutfağının çeşitliliğinin kendisine büyük süpriz olduğunu söyledi.
Kendine has üslubuyla büyük hayran kitlesine sahip olan Bourdain, programa, “Türkiye, benim için gizemli bir yerdi. Geldiğimde neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Ancak, İstanbul’a ayak bastıktan sonra, tarihi dokusunun yanı sıra, ne kadar modern ve sofistike bir kent olduğunu gördüm. Mutfağının çeşitliliğini kestiremiyordum. Türk mutfağının zenginliği ve çeşitliliğini tanımak, benim için büyük sürpriz oldu” sözleriyle başladı.
Islak hamburger de yedi
Ünlü spiker, Taksim’de döner kebap, ıslak hamburger ve lahmacunu tadarak, sokakta yemek yemenin keyfini çıkardı. Bourdain, Osmanlı Mutfağı’ndan tarifleri günümüze taşıyan Asitane Lokantası’nın 1539 yılına dayanan lezzetlerini denedikten sonra, “Konuksever Türk insanının, geleneklerini, gururla modern hayata taşımayı bildiğini” ifade etti.
Çekimleri Ramazan ayında gerçekleştirilen programda sunucu açık havada sahur ve iftar yemeklerine katıldı.

Haberin Devamı

Boğaz’da midye yedi

Boğaz’a nazır bir kafede Türk kahvaltısıyla güne başlayan ünlü spiker, ardından midye dolma yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!