ABD Suriye'ye 250'den fazla asker gönderebilir

Güncelleme Tarihi:

ABD Suriyeye 250den fazla asker gönderebilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 14:06

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Obama'nın Suriye'ye 250'den daha fazla asker göndermesinin ihtimaller dahilinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye'ye daha fazla asker gönderebileceğini söyledi. Earnest, Obama'nın IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye’ye gelecekte de asker göndermeyi göz önünde bulundurabileceğini belirtti.

Beyaz Saray'da düzenlenen günlük basın toplantısında konuşan sözcü, ABD yönetiminin Suriye'ye ilave 250 asker gönderme kararına ilişkin soruları yanıtladı. Josh Earnest, Başkan Obama'nın Suriye'ye yakın gelecekte daha fazla asker gönderme ihtimali olup olmadığı sorusuna, "Başkan Savunma Bakanlığı'nın ek asker gönderme talebini onayladı. Sorunu direk olarak cevaplamak gerekirse, bence eğer bu ek asker pozitif sonuç doğurursa ki buna Savunma Bakanlığı karar verir, tekrar söylüyorum ek sonuçlar ek tahhütlerle ortaya çıkar o zaman bu Başkan'ın düşünebileceği bir şey olur." şeklinde cevap verdi.

Böyle bir talebin Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) gelebileceğini ve Obama'nın bu talebi onaylayıp ya da reddedebileceğini hatırlatan sözcü, başka bir soru üzerine DAEŞ ile mücadelede 'coğrafi bir sınırlama' olmadığına dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!