ABD Savunma Bakanı'ndan flaş 'Türkiye' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABD Savunma Bakanından flaş Türkiye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 14:26

ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararı Türkiye'nin tepkisini çekti. ABD Savunma Bakanı Mattis'ten Türkiye ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Mattis, "Türkiye'nin endişelerine çözüm üreteceğiz" ifadesini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım da konuyla ilgili İngiltere ziyareti öncesi açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, güney sınırının güvenliğine destek için Türkiye'yle çok yakın çalışacaklarını söyledi.

Mattis, ABD'nin YPG'ye silah verme kararından dolayı Türkiye'nin endişeleriyle ilgili ise, "Endişeler için çözüm üreteceğiz." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN YPG TEPKİSİ

Başbakan Binali Yıldırım İngiltere’ye hareketinden önce açıklama yaptı. İşte Yıldırım’ın açıklamalarından ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

(ABD başkanı Trump’ın YPG’ye ağır silah yardımını onaylamasının ardında Türkiye nasıl adımlar atacak? Türkiye’nin endişeleri nasıl giderilecek?) Türkiye’nin bu konudaki durumu çok nettir. Düşüncesinde herhangi bir kafa karışıklığı yoktur. Türkiye bölgede PKK’nın bir başka terör örgütü DEAŞ’a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir terör örgütü kullanılarak bir başka örgüt yok edilemez. Sonra o örgüt başınıza bela olur. PKK’yı ABD’nin ter örgütü olarak kabul ettiği bilinmektedir.

Haberin Devamı

PKK’ya doğrudan ya da dolaylı yardımları kabul etmemiz mümkün değil. ABD ve Türkiye iki ortaktır. ABD bir tercih yapma cihetine gitmesini düşünmüyoruz. Bu son karardaki açıklamalarda da esasen Türkiye’nin hassasiyetlerinin azami ölçülerde dikkate alınacağının altı çizilmiştir. İşin özeti şudur: bölgede terörle mücadele dilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yıllardan beri yapıyor.

Halen ABD yönetiminin elinde imkanlar olduğunu biliyoruz aksi bir karar alırsa bunu doğuracağı sonuçlar ABD içinde olumsuz bir netice ortaya koyacaktır.

ABD Savunma Bakanından flaş Türkiye açıklaması

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!