ABD-Rusya nükleer anlaşması 18 Aralık'ta imzalanacak

Güncelleme Tarihi:

ABD-Rusya nükleer anlaşması 18 Aralıkta imzalanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 19:15

Rusya ile ABD arasında, süresi dolan Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'nın (START) yerini alacak yeni anlaşmayla ilgili çalışmalar sürerken, Rus ve Amerikalı yetkililer, müzakerelerin 18 Aralık gibi anlaşmayla sona erebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, kısa bir yazılı açıklamada bulunarak, “Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riabkov ve Amerikalı Bakan Yardımcısı Ellen Tauscher'ın silahsızlanma ve güvenlik konulu toplantıya başkanlık ettiğini ve stratejik silahlarda ek indirim ile füzelere ilişkin teknolojik yayılmaya karşı mücadele konularını ele aldıklarını” bildirdi.

Açıklamada, başka ayrıntıya yer verilmedi.

Rus Kommersant gazetesinin bugünkü sayısında ise üst düzey Rus yetkililere dayanılarak verilen haberde, tarafların yeni belgenin 18 Aralık civarında imzalanması konusunda istekli olduğu belirtildi.

Kısa süre önce Kremlin'den duyurulan ortak açıklamada da ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in, süresinin dolmasının ardından START anlaşmasıyla aynı çizgide yeni anlaşma için çalışmaya devam edecekleri vaatlerini dile getirdiği belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!