ABD polisi, ellerini kaldırıp teslim olan vatandaşı böyle öldürdü

Güncelleme Tarihi:

ABD polisi, ellerini kaldırıp teslim olan vatandaşı böyle öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 09:56

ABD’nin New Jersey eyaletinde siyahi bir vatandaşın, kendisini araçtan inmeye zorlayan polise ellerini havaya kaldırarak teslim olmasına rağmen dokuz kurşunla öldürüldüğü anın görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

30 Aralık’ta Bridgeton kentinde meydana gelen olay, polis kamerasına yansıdı. Dün kamuoyu ile paylaşılan görüntülere göre, polis memurları Braheme Days ve Roger Worley, iki siyahi vatandaşın bulunduğu bir otomobili sinyal lambası yanmadığı için durdurdu.

Haberin Devamı

Sürücü Leroy Tutt’tan ehliyetini göstermesini isteyen polisler, araçtakilerin şüpheli hareketlerinden dolayı aniden alarma geçti. Polisler, aracın içindeki şahıslardan ellerini kaldırıp dışarı çıkmalarını istedi. Bunun üzerine sürücü Leroy Tutt, ellerini havaya kaldırıp camdan dışarı çıkardı. Ancak yanındaki yolcu Jerame Reid (36) bir süre polise direndi. Daha sonra ellerini kaldırıp otomobilden çıkmasına rağmen polis Braheme Days’in kurşunlarına hedef oldu. Jerame Reid olay yerinde hayatını kaybetti. Yere yatırılan sürücü Tutt ise gözaltına alındı.

ABD polisi, ellerini kaldırıp teslim olan vatandaşı böyle öldürdü

abd'li polisler Worley ve Days

Haberin Devamı

İdari izne ayrılan iki polis hakkında soruşturma açıldı. Days, şüphelinin silahına ulaşmaya çalıştığını düşündüğü için ateş ettiğini söyledi. Kısa süre içinde video paylaşım sitelerinde binlerce kez izlenilen görüntüler büyük tepkiye sebep oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!