ABD, PKK koordinatörünü atadı

Güncelleme Tarihi:

ABD, PKK koordinatörünü atadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 20:59

ABD'nin, terör örgütü PKK ile mücadelede yeni oluşturduğu özel temsilcilik görevine, eski genelkurmay başkan yardımcısı emekli hava orgeneral Joseph Ralston atandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, yazılı açıklamasında, Joseph Ralston'ın, Kuzey Irak ve Türkiye-Irak sınırında faaliyet gösteren PKK ve diğer terörist grupların tasfiye edilmesi konusunda Türk hükümeti ve Irak hükümetiyle ABD'nin koordinasyonunu sağlama görevini üstleneceğini bildirdi.

McCormick, “Bu atama, ABD'nin, terörizmin tüm türlerinin tasfiye edilmesi konusunda Türkiye ve Irak ile çalışma konusundaki kararlılığını gösteriyor” dedi.

Açıklamada, Ralston'ın bu görev için çok uygun ve özel niteliklere sahip olduğu kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapacak Ralston, 37 yıllık meslek yaşamı boyunca en üst görevler olarak 1996-2000 yılları arasında ABD Genelkurmay Başkan Yardımcılığı, 2000-2003 yılları arasında da NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanlığı ile ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürütmüştü.

Ralston, 2003 yılında emekli olmuştu. Joseph Ralston, en son eski başkan Bill Clinton döneminin son savunma bakanı William Cohen'in başında bulunduğu The Cohen Group adlı danışmanlık kuruluşunun başkan yardımcılığını yürütüyordu.

Uzmanlar, Ralston'ın uzun yıllar Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile çalışma deneyimine sahip olduğuna işaret ediyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!