ABD ordusunda teçhizat kavgası

Güncelleme Tarihi:

ABD ordusunda teçhizat kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 03:23

ABD ordusunun on milyonlarca dolarlık teçhizatını Irak hükümetine teslim etmeye başlaması, Amerikan ordusunda tartışma başlattı.

Haberin Devamı

Afganistan’daki harekatın genişletilmesi kararı alan ABD'nin ulaşım araçlarından jeneratörlere kadar on milyonlarca dolarlık teçhizatını Irak hükümetine teslim etmeye başlaması, Amerikan ordusunda sert tartışmalara neden oldu.

Gelecek yaz döneminin sonuna kadar ABD ordusunun boÅŸaltacağı 280 tesis ve altı büyük karargahta bulunan 2 milyar dolarlık teçhizatının yaklaşık 30 milyon dolarlık kısmını Irak hükümetine bırakması bekleniyor.  Â

Irak’taki komutanların geride bıraktıkları karargah ve tesisleri Irak’ın kamu gücünü artırmak için bıraktıkları belirtilirken, Pentagon ve ABD ordusundaki bazı üst düzey yetkililer bu karara karşı çıktı.

"AFGANİSTAN'DA DÖKÜNTÜ ARAÇ KULLANIYORUZ"
Orduda görevli üst düzey bir yetkili, Irak’taki komutanların yetkilerini düzenleyen yasanın deÄŸiÅŸtirilmesi gerektiÄŸini belirterek, Afganistan’daki askerlerin 15 senelik döküntü araçlar kullanırken, Iraklıların sokaklarda son model SUV ve kamyonetlerle gezmesinin tam bir saçmalık olduÄŸunu ifade etti.Â

Haberin Devamı

Irak’taki kara kuvvetlerinin komutanı General Peter Bayer Jr ise bağış olarak verilen teçhizat ve araçların parasız olan Irak hükümetine teslim edilmesinin, Afganistan’a gönderilmesinden daha az maliyetli olduğunu savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!