ABD: Musul operasyonu Nisan ya da Mayıs'ta düzenlenebilir

Güncelleme Tarihi:

ABD: Musul operasyonu Nisan ya da Mayısta düzenlenebilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 08:13

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nda (CENTCOM) görevli üst düzey yetkili, Irak'ta, terör örgütü IŞİD'in elinden Musul'un geri alınmasına yönelik operasyonun en erken Nisan veya Mayıs ayında düzenlenebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da, ismini vermek istemeyen CENTCOM yetkilisi, IŞİD'e hava saldırılarına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un kontrolünün örgütün elinden geri alınması için saldırının Nisan veya Mayıs ayında başlayabileceğini kaydeden yetkili, en az 20 bin Iraklı ve Kürt birliklerden oluşan askeri güce ihtiyaç duyulan harekatta, zamanlamanın, Iraklı ve Kürt güçlerin savaşa hazır olup olmadıklarına bağlı bulunacağını ifade etti.

Operasyonun Mayıs ayından sonraya kalması durumunda ise gelen ramazan ayının ve yaz aylarındaki hava sıcaklığının harekatı olumsuz etkileyebileceğini dile getiren yetkili, Amerikalı askeri danışman grubunun operasyona katılacak yerel güçleri asiste etmek için cephe hattında bulunup bulunmayacağına dönük görüşmelerin ise ABD yönetim kanadında halen devam ettiği bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

IŞİD'e yönelik operasyonların şu anda iyi seyrettiğini anlatan yetkili, Iraklı güçlerin 700 kilometrekarelik alanı örgütün elinden geri aldığını bildirdi. IŞİD'i yok etmenin zaman alacağını vurgulayan yetkili, "Musul kolay olmayacak, zor bir savaş olacak" diye konuştu.

Irak'ın ikinci büyük kenti 1 milyon nüfuslu Musul, Haziran 2014'te IŞİD'in eline geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!