ABD, Monica'nın sesini duydu

Güncelleme Tarihi:

ABD, Monicanın sesini duydu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD sonunda Başkan Bill Clinton'la adı seks skandalına karışan eski Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky'nin sesini de duydu. Bantlarda Monica, Başkan Clinton'la gerçekleştirdikleri ses oyunlarını en ince ayrıntılarına kadar anlatıyor.

Amerikan halkı, Başkan Bill Clinton'la 25 yaşındaki Monica'nın yalnız kaldıklarında neler yaptıklarını en mahrem yönleriyle öğrenmişti. Ancak Amerikan halkı bir türlü Monica'nın sesini duyamamıştı.

Başkan Clinton hakkında cinsel taciz davası açan Paula Jones'un sesi de bir zamanlar merakla beklenmiş, ilk basın toplantısında duyulduktan sonra ince, cırtlak ve terbiye görmemiş olarak nitelenen Jones'un sesi genel bir hayalkırıklığı yaratmıştı.

Yarın Başkan Bill Clinton'un Azil Soruşturmasına, Başsavcı Kenneth Starr'ı dinleyerek başlayacak olan Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu, Monica'nın, Linda Tripp'e, Clinton'la aralarındaki seks ilişkilerini anlattığı 22 saatlik ses bandlarının yayınını serbest bıraktı.

Başta CNN olmak üzere ABD televizyonları, ellerine geçer geçmez bandın bazı bölümlerini yayınlayarak bir yandan merakları gidermeye bir yandan da ratinglerini artırmaya çalıştılar. Bantların içeriği metin olarak daha önce açıklanmıştı.

Bu arada Monica'nın hikayesini Prenses Diana'nın biyografisini kaleme alan Andrew Morton'un kitaplaştıracağı açıklandı. Michael O'Mara Yayınevi'nden yapılan açıklamada Andrew ile Monica arasında doğan ‘güçlü çekim’ dolayısıyla anlaşmanın kolaylıkla sonuçlandırıldığı belirtildi. Monica ve Morton'un toplam 1 milyon dolara anlaştıkları belirtilen açıklamada şöyle dendi:

‘Geçen hafta ikisini New York’taki bir otel odasına kapattık ve Monica hemen ‘evet’ dedi. Bu parayla ilgili değil, Monica başka bir yerden daha fazla para sağlayabilirdi. Ancak güçlü erkeklerle ilişkisi bulunan kadınlarla ilgili sempatik kitaplar yazan bir yazarla işbirliği yapma fikrini sevdi.'



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!