ABD medyası valiyi sildi

Güncelleme Tarihi:

ABD medyası valiyi sildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2014 01:21

ABD’de New Jersey Valisi Chris Christie’nin yardımcısının kurguladığı “köprü trafiği,” yükselen siyasetçinin başkanlığına malolabilir.

Haberin Devamı

Ana akım medya, Christie’nin özrünü samimi bulmadı. New Jersey’e bağlı Fort Lee’nin Belediye Başkanı Mark Sokolovich, geçen sonbahardaki seçimlerde Vali Chris Christie’yi desteklememişti. Christie’nin yardımcısı Bridget Anne Kelly’nin 13 Ağustos’ta bir yetkiliye gönderdiği e-postada “Fort Lee’de biraz trafik sorunu zamanı” dediği ortaya çıkmıştı. George Washington Köprüsü’nün iki şeridi okulların açıldığı hafta bakıma alınmıştı. Basın toplantısı düzenleyen Christie defalarca özür diledi ve Kelly’i görevden aldığını açıkladı.

NASIL OLUR DA BİLMEZ

New York Times Gazetesi’ne göre “Yardımcım bana yalan söyledi, olanlardan haberim yoktu, öğrenince görevden aldım” savunması, Christie gibi “eli her yere değen” güçlü bir siyasetçi için inandırıcı değil. Washington Post gazetesi de dün valinin özrüyle ilgili 3 ayrı haber ve 6 yorum yazısı yayınladı. Gazeteye göre Christie’nin 2016’da Cumhuriyetçilerin başkan adayı olma şansı azalsa da, özür seansı partililerin endişelerini kısmen dindirebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!