ABD, Küba'ya karşı yumuşuyor

Güncelleme Tarihi:

ABD, Kübaya karşı yumuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, 40 yıldan beri ticari ve ekonomik ambargo altındaki Küba'ya karşı uygulanan sertlik politikalarını değiştiriyor.

Beyaz Saray'a yakın kaynaklara göre, Papa 2'nci Jean Paul'un Küba ziyaretinin yarattığı olumlu hava Washington'u etkiledi ve yumuşama politikası benimsendi. ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın tavsiyeleri üzerine hareket eden Clinton yumuşama çerçevesinde, hava yoluyla Küba'ya doğrudan uçuşları serbest bırakacak, Küba halkına verilmek üzere kilise gibi kuruluşlara daha fazla gıda ve yiyecek maddesi ile ilaç yollanmasına izin verecek, ayrıca ailelerin ya da bireylerin ABD'den Küba'ya yılda 1200 dolara kadar para yollamalarını serbest bırakacak.

‘Papa’nın ziyaretinin olumlu bir ortam yarattığını' söyleyen Amerikalı yetkililer, ‘Bunun daha da ilerlemesini istiyoruz’ diye konuştular.

Amerikan yönetimi, Fidel Castro liderliğindeki Küba komünist yönetimine karşı yaklaşık 40 yıldır ambargo uyguluyor. ABD, Küba'daki yönetimi devirmek için geçmişte çeşitli girişimlerde bulunmuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!