ABD Kongresi'nde silah sesleri yükseldi

Güncelleme Tarihi:

ABD Kongresinde silah sesleri yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 21:50

ABD Kongresi'nin ziyaretçi merkezinde yaşanan silahlı saldırı başkentte paniğe neden oldu. Güvenlik gerekçesiyle ABD Kongresi ve Beyaz Saray'a giriş çıkışlar durduruldu.

Haberin Devamı

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Kongre binasının ziyaretçi merkezinde yerel saatle öğleden sonra 15.00 sıralarında silah sesleri duyuldu.

ABD basınında çıkan haberlere göre, ateş açan erkek saldırgan yakalandı.

Kongre ve Beyaz Saray, silah seslerinin ardından güvenlik tehlikesi gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.

Washington DC polisi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayın münferit olduğu ve halka yönelik bir tehdidin bulunmadığını bildirdi.

"BÖLGEDE HERHANGİ BİR TERÖR TEHDİDİ SÖZ KONUSU DEĞİL" 

ABD'nin başkentinde öğleden sonra hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan olayda, Kongre'nin ziyaretçi girişinde polise silah doğrultan saldırgan polis tarafından vuruldu.

Olayın ardından basın toplantısı düzenleyen Kongre Polis Şefi Matthew Verderosa, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede herhangi bir terör tehdidinin olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Saldırganın elinde polise doğrultulmuş bir silah olduğunu ve bunu gören bir polisin saldırganı silahla vurduğunu ifade eden Verderosa, saldırganın hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Saldırganın yanında duran bir kadının da hafif yaralandığını dile getiren Verderosa, olayda polis memurlarından yaralanan olmadığını belirtti.
"Bunun bireysel bir suç olduğunu düşünüyoruz" diyen Verderosa, söz konusu kişinin daha önceki bazı eylemlerinden dolayı Kongre polisi tarafından tanındığını ifade etti.

ABD medyasına konuşan bazı polis yetkilileri, saldırganın adının Larry Russel D. olduğunu söyledi.
Kongre ve Beyaz Saray, silah seslerinin ardından güvenlik tehlikesi gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. Yetkililer, Kongre'nin yarın rutin akışına döneceğini ve bölgede herhangi bir terör tehdidinin söz konusu olmadığını açıkladılar.

 

ABD Kongresi, Paskalya Bayramı nedeniyle tatilde olduğundan kongrede çok az sayıda vekil vardı.

CNN, bir saldırganın Beyaz Saray'a girmeye çalıştığını söyledi ancak ABD Gizli Servisi bu iddiayı yalanladı. Açıklamada Beyaz Saray'ın kuzey ve güney duvarlarının kapatılmasının, Kongre'deki olayın ardından 'rutin bir önlem' olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!