ABD Kongre heyeti Ankara'da Irak'ı görüşecek

Güncelleme Tarihi:

ABD Kongre heyeti Ankarada Irakı görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2003 16:39

Irak'ta temas ve incelemelerde bulunan ABD Kongre heyeti, bölgeye yaptığı gezinin son durağı olan Ankara'da yarın Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Dışişleri Müsteşarı Ziyal ile biraraya gelecek. Sekiz Kongre üyesinden oluşan heyet, görüşmelerinde Irak'taki durum ve asker gönderme ile ilgili konulara ağırlık verecek.

Haberin Devamı

ABD Temsilciler Meclisi'nin 8 üyesinden oluşan bir Kongre heyeti, Irak'taki incelemelerinin ardından Türkiye'yi ziyaret edecek. Bu gece Ankara'ya gelecek olan heyet, yarın Ankara'da yapacağı görüşmelerde Irak'taki durum ve Türkiye'nin olası asker katkısına ilişkin konulara ağırlık verecek.

Kalifornya Cumhuriyetçi üyesi Ed Royce'nin başkanlığındaki heyette Kaliforniya Demokrat üyesi Tom Lantos ve Peter King gibi tanınmış Temsilciler Meclisi üyeleri de bulunuyor.

Bölgeye yaptığı gezi sırasında Irak'ta temas ve incelemelerde bulunan Kongre heyeti, gezisinin son durağı olan Ankara'da yarın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal ile görüşmesi öngörülüyor.

Yarın öğleden sonra Ankara'dan ayrılacak olan Kongre heyetinin görüşmelerinde Irak'ın çok ağırlıklı bir konuyu oluşturacak. Bu çerçevede, Irak'taki durum, saldırılar ve terör eylemleri ve yeniden yapılandırma çabalarının yanısıra, Türkiye'nin olası asker kaktısının ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

Görüşmelerde, Irak'taki çesitli gruplarının Türk askerlerinin konuşlanmasına muhalefeti ve bu grupların ikna için Bush Yönetimince yapılan girişimler de gündeme geleceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!