ABD, Kim ile zirveyi iptal etti

Güncelleme Tarihi:

ABD, Kim ile zirveyi iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 00:14

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Koreli yetkililerden gelen tehditler üzerine 12 Haziran’da Singapur’da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapacağı görüşmeyi iptal etti.

Haberin Devamı

Beyaz Saray, Trump’ın Kim’e gönderdiği görüşmeye katılmayacağını açıkladığı mektubu yayınladı. Kim’e ‘Sayın Başkan’ diye hitap eden Donald Trump, iptal gerekçesini Kuzey Kore’den gelen sert açıklamalar olarak gösterdi. ABD Başkanı, “Son açıklamalarınızda sergilenen büyük öfke ve açık düşmanlığa dayanarak, uzun zamandır planlanan bu görüşmenin yapılmasının uygun olmadığını hissettim” diye yazdı.

NÜKLEER GÜCÜMÜZ O KADAR BÜYÜK Kİ
Mektupta Trump, “Nükleer gücünüzden bahsediyorsunuz ama bizimkiler o kadar büyük ve güçlü ki, hiç kullanılmak zorunda kalmamaları için Tanrı’ya dua ediyorum” dedi. Trump, Kim’e konuyla ilgili fikrini değiştirirse kendisini arayabileceği mesajını da verdi. ABD ile Kore arasında düşen tansiyon, ABD’li yetkililerin Pyongyang’a Libya modelini örnek göstermesiyle yükselmişti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Kaddafi’nin devrilmesini emsal göstermişti. K.Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son-hui, Pence’in sözlerini ‘aptalca’ diye tanımlayarak, “ABD’ye hiç akıllarına bile gelmeyen korkunç bir trajedi yaşatabiliriz” demişti.

Haberin Devamı

NÜKLEER TEST SAHASI İMHA EDİLDİ
Kuzey Kore, Punggye-ri adlı nükleer deneme sahasını tamamen imha etti. ABD ile yapılması planlanan anlaşmaya yönelik atılan bu adımı yerinde izlemeleri için Kuzey Kore tarafından davet edilen yabancı gazetecilerle imha operasyonunu takip etti. Sky News’ten Tom Cheshire, “Büyük bir patlama oldu. Toz ve sıcaklık çıktı. Aşırı derecede gürültülüydü” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!