ABD: Ä°stihbarat paylaşımında yeni taleplere açığız

Güncelleme Tarihi:

ABD: İstihbarat paylaşımında yeni taleplere açığız
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 13:10

Türkiye'nin PKK terörüne 1 günde 11 şehit vermesi Washington'ı da harekete geçirdi. ABD Büyükelçisi James Jeffrey bir açıklama yaparak, hem başasağlığı diledi, hem de "ABD ile istihbarat paylaşımı aksadı mı?" eleştirisini yanıtladı.

Haberin Devamı

PKK'nın "terör örgütü" olduğunu vurgulayan Jeffrey, PKK hem Türkiye hem ABD'nin ortak düşmanıdır" dedi.

Zeynep GÃœRCANLI
hurriyet.com.tr

İstihbarat paylaşımı konusunda ise Jeffrey şöyle dedi:

"Kuzey Irak’ta PKK’nın faaliyetleri konusunda Türkiye'yle paylaÅŸtığımız istihbarat seviyesinde bir deÄŸiÅŸiklik yok. PKK hakkında Türk ordusundan veya hükümetinden gelecek bütün yeni talepleri acil olarak deÄŸerlendirmek için hazırız."Â

ABD BüyükelçiliÄŸinden yapılan açıklamada ÅŸu ifadeler yer aldı:Â

"Amerika, PKK ile olan ortak mücadelemizde hayatını kaybeden 11 kahraman asker ve polisin acısını Türkiye’yle paylaşmaktadır. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziye dileklerimizi iletiriz.

ABD, PKK’yı bir terörist örgüt olarak kabul etmektedir. PKK, hem Türkiye hem de ABD’nin ortak düşmanıdır. Türk müttefiklerimizin bu terörist tehdidi yok etmek yolundaki çabalarını aktif bir şekilde desteklemekteyiz.

Haberin Devamı

Bu haftasonu ifade ettiğimiz gibi, Kuzey Irak’ta PKK’nın faaliyetleri konusunda Türkiye'yle paylaştığımız istihbarat seviyesinde bir değişiklik yoktur.

PKK hakkında Türk ordusundan veya hükümetinden gelecek bütün yeni talepleri acil olarak değerlendirmek için hazırız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!