ABD: İran’la ilgili hala ciddi endişeler taşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

ABD: İran’la ilgili hala ciddi endişeler taşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 19:48

Beyaz Saray, İran'ın takas için uranyumunu göndermesinin "olumlu bir adım" olacağını, ancak ciddi kaygıların hala bulunmaya devam ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, açıklamasında, İran'ın uranyum takasıyla ilgili olarak Türkiye, İran ve Brezilya arasında sağlanan anlaşmanın, uluslararası toplum tarafından üzerinde düşünülmeden önce, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na (UAEK) iletilmesi gerektiği belirtildi.

 

Sözcü, ABD ve uluslararası toplumun İran'ın nükleer arzularıyla ilgili ciddi endişeler taşımaya devam ettiğini kaydetti. İran'ın uranyum zenginleştirmeye devam etmesinin BM kararlarının ihlalini oluşturduğu ifade edilen açıklamada, ABD'nin, Tahran'ın uluslararası yükümlüklerini yerine getirmesi gerektiği, aksi takdirde yaptırımlar da dahil bunun sonuçlarıyla yüzleşeceği hususunun net olarak ortaya koyulmasında ortaklarıyla birlikte çalışacağı belirtildi.

 

Haberin Devamı

Açıklamada, ABD'nin, İran'ın nükleer programından kaynaklanan soruna diplomatik çözüm bulunmasına olan bağlılığı da dile getirildi. Gibbs, "İran, nükleer programı ile barışçıl amaçlar taşıdığını, uluslararası topluma gösterecek gerekli adımları atmalı" diye konuştu.

İRAN'DAN KAFALARI KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

TARİHİ ANLAŞMAYA DÜNYADAN İLK TEPKİLER

YABANCI AJANSLAR TARİHİ İMZA TÖRENİ BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!