ABD:Irak, Kürtlere saldırırsa karşısında bizi bulur

Güncelleme Tarihi:

ABD:Irak, Kürtlere saldırırsa karşısında bizi bulur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'a yakın kaynaklar, Irak ordusunun son günlerde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Irak'a bir saldırı hazırlığı içinde bulunduğunu açıkladılar.

Amerikalı yetkililer böyle bir saldırının gerçekleşmesi durumunda K.Irak'taki kürtlerin güvenliğinden sorumlu olacaklarını ve Irak'a askeri yollardan misli ile cevap vereceklerini açıkladılar.

Savunma Bakanlığı kaynakları, böyle bir Askeri hareketlilik karşılığında Irak'ın İsrail'e Scud füzesi saldırısında bulunabileceğine dair güçlü istihbaratın olduğu ve bu yüzden İsrail'de konuşlandırılmış olan Patriot füzelerini devreye girebileceğini ifade ettiler.


Cruise saldırısı ihtimali

Amerikalı askeri analistler bölgede Irak'a bağlı birliklerin hareketliliğini amaçını belirginleştirmeye çalışırken Amerikan Uçak Gemisi George Washington'un körfeze doğru hareket çıktığı bildirildi.

Amerikan donanmasının en büyük uçak gemilerindenbiri olan George Washington'un üzerinde şu anda 75 adet savaş uçağı bulunuyor. Gemide Tomahawk ve Cruise füzelerinin bulunduğu ve çatışma durumunda kullanılacağı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!