ABD düşünce kuruluşlarından seçim senaryoları

Güncelleme Tarihi:

ABD düşünce kuruluşlarından seçim senaryoları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

ABD başkentindeki düşünce ve analiz kuruluşlarında Türkiye’deki 22 Temmuz genel seçimleriyle ilgili hareketlilik aniden arttı.

23 Temmuz Pazertesi günü, iki ayrı kuruluş seçimlerin sonucuyla ilgili toplantı düzenleyecek.

Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi CSIS, davetlilerine yolladığı duyuruda, 22 Temmuz seçimlerinin, sadece Türkiye’deki yeni hükümetin kimliğini belirlemekle kalmayıp, mevcut sorunların demokratik bir biçimde aşılıp aşılmayacağını göstermesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti. CSIS Türkiye Programı Direktörü Bülent Alirıza’nın yöneteceği oturumda, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz konuşacak.

Aynı gün, Washington Enstitüsü de "Türk Seçim Sonuçları: Daha Fazla mı Yoksa Daha Az mı İstikrar" konulu bir toplantı düzenliyor. Davet edilenlere gönderilen duyuruda, seçim sonuçlarının Türkiye’nin istikrarını nasıl etkileyeceği ve yeni bir hükümetin Türk-Amerikan ilişkileri açısından ne anlama geleceğinin ele alınacağı belirtildi.

Washington Enstitüsü’nde, konuşmacılar olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Kıdemli Danışmanı Alan Makovsky ve Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay yer alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!