ABD’den PKK için somut adım yok

Güncelleme Tarihi:

ABD’den PKK için somut adım yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Washington’da temaslarda bulunan MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan’ın "PKK teröristlerini teslim edin" çağrısına, ABD’den olumlu yanıt alınmadı.

Alpogan, yaptığı görüşmelerde, Kuzey Irak’taki PKK varlığı ve terör konusunu en ön sırada gündeme getiriyor. Alpogan, son olarak, ABD’ye, Türk kamuoyunu tatmin edici bir adım atarak "Nerede oldukları belli. PKK’nın birkaç liderini teslim edin" çağrısında bulundu.

Ancak, görüşmeleri yakından izleyen bir kaynak, Hürriyet’e, PKK terörü ile ilgili olarak ABD’den "somut bir şey alınamadığını" söylemekle yetindi.

ABD Yönetimi, PKK terörünü her fırsatta kınamasına ve Türk yetkililerin ısrarlı çabalarına rağmen, Kuzey Irak’taki PKK teröristlerine karşı neredeyse iki yıldır "somut" adım atmaktan uzak duruyor.

Yiğit Alpogan’ın Washington’daki görüşmelerinde, Türk tarafının PKK terörü konusundaki taleplerine karşılık, Amerikan tarafı da, ısrarla İran konusunda Türkiye’den "uyumlu" davranmasını ve "tam bir işbirliği" sergilemesini istiyor. Ankara, İran’ın giderek tırmandırdığı nükler krizin diplomatik yollardan çözülmesi gerektiğini belirtirken, ABD’li yetkililer gerekirse "askeri" seçeneğin gündeme geleceğini saklamıyorlar.

BM girişimleriyle bir sonuç alınamaması halinde, İsrail’in ya da İsrail-ABD ortaklığının İran’a karşı askeri operasyon düzenleyeceğine "neredeyse kesin" gözüyle bakılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!