ABD bu iddialarla çalkalanıyor: Oğul Trump depremi

Güncelleme Tarihi:

ABD bu iddialarla çalkalanıyor: Oğul Trump depremi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 23:35

Amerikan siyaseti, Başkan Trump’ın en büyük oğlunun kasım ayındaki seçimden önce Rus bir avukatla görüşmesinin yankılarını konuşuyor. Babasının rakibi Hillary Clinton’a zarar verici bilgi almak üzere bir Rus avukatla görüştüğü ortaya çıkan Donald Trump Jr.’ın suç işleyip işlemediği ise tartışma konusu.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Hillary Clinton’a karşı zafer kazandığı 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesiyle ilgili aylardır devam eden tartışmalara bu kez, Azeri asıllı Rus işadamı Aras Agalarov ile pop yıldızı oğlu Emin ve Rus başsavcısının adı da karıştı ve suçlamalar daha da derinleşti. New York Times gazetesinin hafta sonu Kremlin’le bağlantısı olduğu iddia edilen Rus avukat Natalia Vasalnitskaya ile görüştüğünü ortaya çıkarmasından sonra eleştirilerin odağına yerleşen oğul Trump, önceki gün Twitter adresinden söz konusu görüşmeyi gerçekleştiren İngiliz menajer Rob Goldstone ile konuşmasını içeren e-mail’leri yayınlamıştı.

BABANIZ İÇİN FAYDALI OLACAK

Oğul Trump, “Şeffaf olmak için e-mail’leri yayınlıyorum” deyip Amerikan medyasının sızıntısını engellemeye çalışsa da e-postaların içeriği başını daha da ağrıttı. E-postalarda, 9 Haziran 2017’de New York’taki Trump Tower’ın 25’nci katında Rus avukatla gerçekleşen, kayınbirader Jared Kushner ve seçim kampanya sorumlusu Paul Manafort’ın da katıldığı görüşme organize ediliyor. Ve oğul Trump’ın Ruslardan babasının rakibi Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’ı zor durumda bırakacak bilgi alma konusunda ne kadar hevesli olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Goldstone, e-postada Trump Jr.’a “Emin aradı ve ilginç bir konuda sizinle iletişime geçmemi istedi. Rusya Kraliyet Savcısı bu sabah Aras’ın babasıyla görüştü. Görüşmede Trump’ın başkanlık kampanyasına yardım edecek ve Clinton’ı suçlayacak bazı belgeler vereceğini söyledi. Bu üst düzey ve hassas konulardaki belgeler Rusya ile ilişkileriniz ve babanız için çok faydalı olacaktır...” diyor.

HILLARY’YE ÇAMUR MU, SEVDİM BUNU

Trump Jr. ise bu postaya birkaç dakika içinde “Teşekkürler Rob, çok müteşekkirim. Şu an yoldayım fakat belki önce Emin ile konuşmalıyım. Eğer söylediğin gibiyse sevdim...” yanıtını veriyor. Postalarda adı geçen Emin, Azeri asıllı şarkıcı Emin Agalarov. Emin, 1.9 milyar dolar servete sahip işadamı Aras Agalarov’un oğlu. Trump ve Agalarov ailesi, Trump’ların emlakçılık yaptığı ve 2013 yılı güzellik yarışmasının organizasyonunda tanışmış.

Haberin Devamı

Rusya’da kraliyet başsavcısı makamı ise yok.  New York Times gazetesine göre Başsavcı, Rus lider Putin’in atadığı, Trump’ın oğlu ile görüşen avukatla yakın bağı olan Yury Yakovlevich Chaika’nın ta kendisi. Rus savcının elindeki bilgilerin içeriği bilinmiyor. Putin’in sözcüsü ise dün yaptığı açıklamada Kremlin’in Rus avukatla bağı olmadığını belirtti.

TRUMP: OĞLUM MASUM

ABD Başkanı Donald Trump, oğlunun masum olduğunu savunurken ABD’li hukukçular ve Demokrat partililer e-postaların suç unsuru teşkil ettiğini öne sürüyorlar. Uzmanlar, Watergate’den bu yana yabancı tarafların ABD seçimlerine herhangi bir katkısının, bu bilgi dahil yasak olduğunu belirtiyor. Bu durumda oğul Trump’a ‘vatana ihanet’ suçlaması açılıp açılmayacağı tartışılıyor. Amerikan Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’ndeki en üst düzey Demokrat Partili Adam Schiff, Trump Jr ve toplantıya katılan herkesin kendilerine ifade vermesini istediğini söyledi. Senatör Ron Wyden, e-mail’lerle Trump ekibinin “Amerikan demokrasisine zarar vermek için düşman bir ülkeyle işbirliği yaptığının ortaya çıktığını” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!