ABD Başkanı'na Tahran'dan cevap geldi... Trump ve İran arasında Twitter savaşı

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanına Tahrandan cevap geldi... Trump ve İran arasında Twitter savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 19:01

İran'da hükümet karşıtı gösteriler 6. gününe girerken ABD Başkanı Donald Trump yine Twitter'dan İran'a yüklendi. Trump mesajında " İnsanlar çok az gıdaya ve büyük bir enflasyona sahip ve insan hakları yok. ABD izliyor!" ifadelerini kullanırken, İran Dışişleri Sözcüsü Kasımi Trump'a kendi ülkesindeki iç sorunlara odaklanması tavsiyesinde bulundu. İran'da Perşembe günü ekonomik sorunları protesto etmek için başlayan gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 20'yi aştı. Gösterilerde en az 450 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Trump hükümet karşıtı eylemlerin sarstığı İran'a Twitter'dan yüklenmeyi sürdürüyor.

Sputnik'in haberine göre ABD Başkanı bugün attığı İran'a ilişkin son tweette "Nihayet İran halkı gaddar ve yozlaşmış İran rejimine karşı hareket ediyor. Başkan (Barack) Obama'nın aptalca onlara verdiği paralar terörizme ve onların ceplerine gitti. İnsanlar çok az gıdaya ve büyük bir enflasyona sahip ve insan hakları yok. ABD izliyor!" ifadelerini kullandı.

'DİĞER ÜLKELERLE İLGİLİ İŞE YARAMAZ VE AŞAĞILAYICI TWEETLER GÖNDEREREK VAKTİNİ HARCAYACAĞINA…'

İran'dan ise Trump'a hızlı bir yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Trump'a kendi ülkesindeki 'açlar ve evsizlere' odaklanması tavsiyesinde bulundu.

Kasımi "Diğer ülkeler ile ilgili aşağılayıcı ve işe yaramaz tweetler göndererek vaktini harcayacağına her gün onlarca kişinin öldürülmesi ve milyonlarca evsiz ve aç insanın varlığı gibi kendi ülkesindeki iç sorunları görse iyi olur" dedi.

Geçen sene Trump'ın İranlılar'a yönelik seyahat yasağı uygulamasına atıf yapan Kasımi İranlılar'ı 'terörist ulus' olarak niteleyen Trump'a ülkede destek olmadığını vurguladı.

TRUMP'IN İRAN İLE TWİTTER 'SAVAŞI'

Trump 30 Aralık tarihli Twitter mesajında, "Rejimin yolsuzluklarından ve ülkenin varlığını yurt dışında terörizme harcamasından bıkmış olan İran vatandaşlarının barışçıl protestolarıyla ilgili bilgiler geliyor. İran yönetimi, kendini ifade hakkı da dahil kendi halkının haklarına saygı göstermelidir. Dünya bu süreci izliyor" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı dün de Twitter'dan İran'a yüklenmiş ve "İran, Obama yönetimiyle yaptığı berbat anlaşmaya rağmen her alanda başarısız oluyor. Büyük İran halkı yıllardır baskı altındaydı. Yemek ve özgürlük için açlar. İnsan haklarının yanı sıra İranlılar'ın zenginliği de yağmalandı. Değişim zamanı!" demişti.


.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!