ABD Başkanı Trump’un Temsilcisi McGurk: Tabka DEAŞ’tan alındı

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanı Trump’un Temsilcisi McGurk: Tabka DEAŞ’tan alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 10:41

Kritik öneme sahip Tabka barajı DEAŞ'tan alındı.ABD Başkanı Donald Trump’un DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk, haberi sosyal medya hesabından, "Baraj ve şehir merkezi DEAŞ’tan kurtarıldı" mesajı ile duyurdu.

Haberin Devamı

ABD öncülüğündeki koalisyin güçlerinin hava desteği ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG)’nin 50 gündür sürdürdüğü Tabka operasyonu tamamlandı.

Şehir merkezi ve Tabka barajı DEAŞ terör örgütünden tamamen temizlendi. ABD Başkanı Donald Trump’un DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk, haberi sosyal medya hesabından, "Baraj ve şehir merkezi DEAŞ’tan kurtarıldı" mesajı ile duyurdu.

Koalisyon güçlerinin hava desteği ile ana omurgasını YPG’nın oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin DEAŞ’ın kontrolünde olan Rakka’nın 50 kilometre kuzeyinde bulunan Tabka İlçesi’ne karşı 50 gündür sürdürdüğü operasyon dün gece tamamlandı. Daha önce şehir merkezini ve Tabka barajının bir kısmını alan DSG’nin, DEAŞ’ın kaldığı 3 Mahalleyi ve Tabka barajının kalan kısmını da DEAŞ’tan temizlediği belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump’un DEAŞ’a karşı kurulan koalisyonda bulunan özel temsilcisi Brett McGurk, haberi sosyal medya hesabından duyurdu. McGurk mesajında, "Baraj ve şehir DEAŞ’tan kurtarıldı. Suriye Arap Koalisyonu tarafından yönetilen Demokratik Suriye Güçlerinin kontrolüne geçti"dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!