ABD Bağımsızlık Günü'nü terör korkusu altında kutlayacak

Güncelleme Tarihi:

ABD Bağımsızlık Gününü terör korkusu altında kutlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 09:35

İngiltere'deki terör olayları, Bağımsızlık Günü'nü kutlamaya hazırlanan ABD'de korkuya neden oldu. Yetkililer herhangi bir tehdit algılamadıklarını belirtseler de tüm havaalanlarında güvenlik önlemleri arttırıldı.

Haberin Devamı

İngiltere'deki bir arabanın içinde bomba bulunması ve Glasgow Uluslararası Havaalanı'na yanan bir araç ile saldırı düzenlenmesinin ardından ABD alarma geçti. 4 Temmuz'da Bağımsızlık Günü'nü kutlamalarına yönelik olası terör eylemlerinden endişe eden ABD, tüm havaalanlarındaki güvenliği üst düzeye çıkarttı. ABD Başkanı George W. Bush'un da İngiltere'deki olay konusunda bilgilendirildiği belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, ABD açısından net bir tehdit bulunup bulunmadığı konusunda bilgi vermezken, Beyaz Saray, 'önlem' olarak tüm havaalanlarının güvenliğini arttırdı.

11 Eylül saldırılarının ardından kurulan ve ABD topraklarına yönelik tehditlere karşı görev yapan yaklaşık 20 ayrı kurumu bünyesinde barındıran İç Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İngiltere'deki olayın ABD ile doğrudan bir bağlantısının olduğu yönünde net ve inanılır bir bilgi bulunmadığı belirtildi.

Yetkililer, ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında olası bir saldırı ihtimaline uzak bakmıyorlar. Sözkonusu bakanlığın açıklamasında buna dikkat çekilerek, her türlü şüpheli durumun değerlendirileceği ve uyanık olunacağı ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!