Abbas ve Mitchell Ortadoğu barışı için bir araya gelecek

Güncelleme Tarihi:

Abbas ve Mitchell Ortadoğu barışı için bir araya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 16:44

Filistinlilerin baş müzakerecisi Saib Erakat, barış sürecini yeniden başlatma çabaları çerçevesinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Cuma ABD'nin Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell ile Ramallah'ta görüşeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Erakat, yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etmekte olan Devlet Başkanı Abbas, Cuma günü Batı Şeria'da, Ramallah'ta George Mitchell ile görüşecek" dedi.

Filistinli yetkili, müzakerelerin yeniden başlamasına onay verilmesi amacıyla FKÖ yöneticilerinin Cumartesi günü Ramallah'ta toplanacağını da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un sözcüsü Philipe Crowley de Mitchell'in görüşmelerde bulunmak için hafta sonuna doğru bölgeye gitmesinin beklendiğini söyledi. İsrail ve Filistinliler, İsrail'in 2008 sonunda Gazze'ye saldırı başlatmasından bu yana kesik bulunan müzakereleri dolaylı görüşmeler düzeyinde yeniden başlatmaya hazırlanıyor.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da Filistin'de yayımlanan El Ayyam gazetesine yaptığı açıklamada, bu görüşmelerin 4 ay sürmesinin beklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Abbas, barış görüşmelerine katkıda bulunmak için bu ay Washington'da Başkan Barack Obama ile görüşeceğini kaydetti.

Arap ülkeleri dün yaptıkları açıklamada, İsrail'in barış karşısındaki tutumundan şüphelerini saklamaksızın, barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına yönelik Amerikan çabalarına katkıda bulunmak için dolaylı müzakerelere desteklerini dile getirmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!