Abbas gerilimi düşürmek için Gazze'ye gidecek

Güncelleme Tarihi:

Abbas gerilimi düşürmek için Gazzeye gidecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 15:35

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, 2007 yılındaki kanlı çatışmaların ardından bir askeri darbeyle Gazze Şeridi'nde yönetimi eline geçiren Hamas ile partisi El Fetih arasındaki gerginliği gidermek amacıyla, o tarihten bu yana ayak basmadığı Gazze Şeridi'ni ziyaret etmeyi planladığı bildirildi.

Filistin haber ajanslarından Ma'an, Başkanlık kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, bunun, Abbas'ın El Fetih ile Hamas arasında uzun bir süredir devam eden uzlaşmazlığı giderme ve ulusal birlik çabalarındaki tıkanıklığı çözme yolunda kararlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Ancak Filistinli yetkililer, ne geziyle ilgili yapılan hazırlıklar ne de herhangi bir başka ayrıntı vermeyi kabul etti. Abbas'ın Gazze'ye yardım götürmeyi planlayan uluslararası filoyla ilgili gelişmeleri de yakından izlediği belirtiliyor.

Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümetinin İçişleri Bakanı Fethi Hammad, geçen hafta yaptığı açıklamada, Abbas'ı Gazze'ye davet etmiş ve "Birleşme bizim için stratejik bir seçimdir" demişti. Hammad, güvenlik konusunda da Abbas'a teminat vererek, Hamas hükümetinin böyle bir ziyaret için gerekli her türlü güvenlik önlemini alacağını belirtmişti.

Filistin Parlamentosu Başkanı Hamaslı Aziz Duveyk de Abbas'ın muhtemel Gazze ziyareti sırasında ona eşlik etmeyi umduğunu dile getirdi. Duveyk, "Biz Gazze'yi, Gazze'deki insanlarımızı özledik" dedi.

Ancak bu haberlere Abbas'ın makamından henüz doğrulama ya da yalanlama gelmedi. Abbas, halen Uzak Doğu ülkelerine yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Endonezya'da bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!