AB Türkiye'den elini çabuk tutmasını istedi

Güncelleme Tarihi:

AB Türkiyeden elini çabuk tutmasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanları zirvesi sonunda yayımlanacak sonuç bildirisinin taslağında, Türkiye'den "Ulusal Program"ını süratli bir biçimde hazırlaması isteniyor.

Fransa'nın Nice kentinde yapılan zirvede hazırlanan, henüz taslak halindeki sonuç bildirisinde, Türkiye'nin katılım öncesi stratejisinde ilerleme sağlanmasından ve 4 Aralık'ta yapılan toplantıda Katılım Ortaklığı Belgesi (KOB) ve çerçeve yönetmelik konusunda anlaşmaya varılmasından duyulan memnuniyet ifade ediliyor.

Taslakta, Helsinki Zirvesi sonuçları çerçevesinde çizilen KOB'un, Türkiye-AB ilişkilerinin yakınlaşması açısından son derece önemli olduğu vurgulanıyor ve Türkiye'den KOB'u göz önünde bulundurarak Ulusal Program'ını süratli bir şekilde hazırlaması isteniyor.

Haberin Devamı

Sonuç bildirisinin taslağında, AB genişleme sürecine yeni bir ivme verilmesi gerektiği vurgulanıyor ve aday ülkelerden kendilerini üyeliğe hazırlayacak reformları vakit geçirmeden yerine getirmeleri isteniyor.

AB'ye aday ülkelerden özellikle idari anlamda kapasitelerini geliştirmeleri istenen taslakta, üye ülkelerle hazırlanan yol haritalarının, gelecek 18 ay içinde tam üyelik müzakerelerini hızlandıracağı kaydediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!