AB Romanya'dan kanatlı hayvan alımını yasakladı

Güncelleme Tarihi:

AB Romanyadan kanatlı hayvan alımını yasakladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 11:08

AB Komisyonu, Romanya'da kuş gribi virüsü varlığının kanıtlandığını ve bu ülkeden kanatlı hayvan ithalatının yasaklandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, Romanya'ya gönderilen uzmanların, bir tavuk ve bir ördek numunesi üzerinde yaptıkları tahliller sonunda “H5 kuş gribi virüsü” tespit ettikleri, bu virüsün “H5N1” türünden olup olmadığının belirlenmesi için yeni tahliller gerekeceği duyuruldu.
  
AB Komisyonu, daha önce, Romanya'daki testlerin “negatif” sonuç verdiğini, bu ülkeden AB'ye ithalat yasağı uygulanmayacağını bildirmişti. Komisyonun bugünkü açıklamasında ise Romanya'da virüs varlığının tespit edilmesi üzerine bu ülkeye, geçen Pazartesi gününden beri Türkiye'ye uygulanan ithalat yasağının başlatılacağı ve aynı önlemlerin alınacağı belirtildi.
  
Komisyon, bugün ayrıca, Hayvan Sağlığı ve Gıda Komitesi'nin toplanarak durum değerlendirmesi yapacağını, Türkiye'den gelen ve incelenmek üzere İngiltere'ye gönderilen numunelere ilişkin bilgilerin de beklendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

ROMANYA TARIM BAKANI FLUTUR, VİRÜS BULUNDUĞUNU DOĞRULADI

Romanya Tarım Bakanı Gheorge Flutur, Danube bölgesindeki ölü kuşlarda, kuş gribi virüsüne rastlandığını söyledi.
  
Flutur, uzmanların, ölü kuşlardan alınan örneklerde kuş gribi virüsü bulunduğunu onayladığını, virüsün türünün belirlenebilmesi amacıyla örneklerin İngiltere'ye gönderildiğini belirtti.
  
Virüsün yoğunluk derecesinin düşük olmasını ümit ettiklerini ifade eden Flutur, hastalıktan etkilenen bölgenin tecrit edilmesi için gerekli önlemleri almaya devam ettiklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!