AB komisyonu, Türkiye’ye sinyal mi veriyor?

Güncelleme Tarihi:

AB komisyonu, Türkiye’ye sinyal mi veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 13:15

AB Komisyonu, vize muafiyeti kavgası üzerine Türkiye’nin şartları yerine getirmesine destek amacıyla bu hafta uzmanlar gönderecek. Uzmanlar, Türkiye’nin vize muafiyeti için gerekli şartları plana göre yerine getirmesine yardımcı olacak.

Haberin Devamı

AB İçişleri Komiseri Dimitris Avramopoulos, Die Welt Gazetesine yaptığı açıklamada, “AB Komisyonu ve Avrupa Dışişleri Servisi uzmanları bu hafta Türkiye’ye giderek, Türkiye ile AB arasında vize serbestisi üzerine varılan sözleşmeyi uygulamaya koymak için teknik görüşmeler yapacak” dedi. Avramopoulos, kendisinin de yakında Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı ve şöyle dedi: 

“Biz, AB ile Türkiye arasındaki sözleşmenin tamamının planlandığı gibi uygulanması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve eksperler gönderiyoruz. Amaç, vize serbestisinde gerekli reformları yaparak, şartların yerine getirilmesini sağlamak ve hızlandırmak.”
RAPOR HAZIRLANACAK
AB Komisyonu eylül ayında, Türkiye’nin vize serbestisinde gerekli olan 72 şartı yerine getirip getirmediği üzerine bir rapor hazırlayacak. AB Komisyonu sözcüsü Natasha Bertaud geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yerine getirmesi gereken 5 şart kaldığını belirtmişti. Vize serbestisi başlangıçta haziran ayı sonu için planlanıyordu, ancak şartlar yerine getirilmediği gerekçesiyle bu tarih ekim ayına ertelendi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ekim ayında vize serbestisi gelmezse, göçmen geri kabul anlaşmasını feshedebileceklerini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!