AB Komiseri’nden şaşırtan vize çıkışı

Güncelleme Tarihi:

AB Komiseri’nden şaşırtan vize çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 08:30

AVRUPA Birliği Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, Türkiye’nin vize muafiyeti için kriterleri karşılamaya ‘çok yakın’ olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamanın, 22 Kasım’da Ankara’da AB ile Türkiye arasında yapılan Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı’ndan vize muafiyeti çalışmalarını zamana yayma eğiliminin çıktığı bir ortamda gelmesi dikkat çekti. AB Komisyonu’nda Türk gazetecilerle bir araya gelen Avramopoulos, Türk yetkililerin kalan kriterleri en kısa sürede karşılama konusunda kararlı olduğunu belirterek, ‘olumlu sinyaller geldiğini’ söyledi. Vize muafiyeti için 72 kriterin tamamının karşılanması gerektiğini söyleyen Avramopoulos, “Çok yakınız” dedi.

AB Komiseri’nin dikkat çeken bir başka vurgusu ise kalan kriterlerin sayısıyla ilgili olanıydı. Avramopoulos, halen karşılanması gereken kriter sayısının ‘7’ olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı bağlamında düzenlenen basın toplantısında kalan kriter sayısının ‘6’ olduğunu söylemiş, AB kanadından da bu tespite herhangi bir itiraz gelmemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!