AB ırkçı kuşatma tehlikesi altında

Güncelleme Tarihi:

AB ırkçı kuşatma tehlikesi altında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 00:00

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “AB, bugün ırkçı zihinler tarafından kuşatma altına alınma tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.

Haberin Devamı

TÖRENDEN KARELER 

Türkiye, dünya Musevilerine yönelik önemli bir adım atarak, Nazi Almanyası’nda 1,1 milyon Yahudi’ye mezar olan Polonya’daki Auschwitz Toplama Kampı’ndaki törene ilk kez bakan düzeyinde katıldı. Bağış’ın Türkiye hükümetini temsilen katıldığı dünkü anma törenlerinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı (AKPM) Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu. Bağış, Krakov yolunda şunları söyledi: “Irkçılığa ve Yahudi düşmanlığına müsamaha göstermeyiz.  Ne yazık ki barışın önündeki tehditleri bertaraf etmek için kurulan AB, bugün kendi değerlerini dahi özümseyemeyen, 1930’lu yılların faşist yöntemlerini kendisine örnek alan ırkçı zihinler tarafından kuşatma altına alınma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu hastalıklı zihinlere verebileceğimiz en güzel cevap AB değerlerine, demokrasiye daha fazla sahip çıkmaktır. Bu hastalığın tek ilacı da Türkiye’nin AB üyeliğidir.”                  

Haberin Devamı

Auschwitz’e ilk Türk bakan

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu Yahudi soykırımını anma etkinliğine katılmak üzere dün Polonya’nın Auschwitz kentine gitti. Bağış ve Çavuşoğlu’nu Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Reşit Uman karşıladı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!