AB: Hizbullah tercih yapmalı

Güncelleme Tarihi:

AB: Hizbullah tercih yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 12:51

AB yüksek temsilcisi Javier Solana, Hizbullahın Lübnan'da bir siyasi parti olmakla İran'ın köprü başı olmak arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Solana, İspanyol El Pais gazetesindeki demecinde, “Hizbullah, Lübnan'da sorumluluk sahibi bir siyasi güç olmakla İran'ın köprü başı olmak arasında bir tercih yapmalıdır” ifadesini kullandı. Şii Hizbullahın BM tarafından istenen silahsızlanmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Solana, “İstenen şey, Hizbullahın normalleşmiş bir Lübnan'daki yaşamda siyasi bir güç haline gelebilmesi için, bu silahsızlanmanın mümkün olan en siyasi biçimde
yapılmasıdır” ifadesini kullandı.

Solana demecinde, şu ifadelere de yer verdi:

“Ancak Hizbullahın İran ile ilişkileri bu süreci zora sokacaktır. Sonuç olarak Hizbullah, Lübnan'da sorumlu bir siyasi güç olmakla İran'ın köprü başı olmak arasında bir tercih yapmalıdır.”

BM'nin Lübnan'daki barış gücü UNIFIL'a takviye güçlerin gelmesi konusundaysa Solana, ilk takviye askerlerin en geç gelecek hafta başında Lübnan'ın güneyine konuşlanmasını istediğini ifade etti. Solana, “Bu savaşı kimse kazanmadı, çünkü BM Güvenlik Konseyinin kararı bir tarafın galip gelmesinden, taraflardan birinin bozguna uğramasından önce alındı” ifadesine de yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!