AB, geniÅŸlemenin başına Füle'yi getirdi

Güncelleme Tarihi:

AB, genişlemenin başına Füleyi getirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 15:24

AB Komisyonu'nda genişlemeden sorumlu komiserlik görevine Olli Rehn'in yerine Çek Cumhuriyeti'nden Stefan Füle getirildi.

Haberin Devamı

AB Komisyonu BaÅŸkanı Jose Manuel Barroso, ikinci döneminde beraber çalışacağı komiserlerin görev alanlarını belirledi.Â

Barroso, genişlemeyi, Çek Cumhuriyeti'ni yeni AB Komisyonu'nda temsil edecek Stefan Füle'ye emanet etti.

47 yaşındaki eski büyükelçi Füle, AB Komisyonu üyeliğine önerilmeden önce, Başbakan Jan Fischer'in 2010 baharına kadar görev yapacak seçim hükümetinde AB işleri bakanlığını yürütüyordu.

1980'li yıllarda Çekoslavakya Komünist Partisi üyesi olan ve diplomasi eğitimini Moskova'da alan Füle, Barroso'nun ikinci kez başkanlık yapacağı komisyonun 6 sosyalist üyesinden biri.

REHN EKONOMÄ°'NÄ°N BAÅžINA

Barroso, mevcut genişleme komiseri Rehn'i ise ödüllendirerek ekonominin başına getirdi. Finlandiya'nın AB Komisyonu'ndaki temsilcisi Rehn, ekonomik ve parasal işlerden sorumlu AB Komisyonu Üyesi olarak atandı. Görev süresi sona eren komisyonda bu görevi İspanyol Joaquin Almunia yürütüyordu.

Haberin Devamı

Almunia'ya rekabetten sorumlu komiserlik görevi verilirken, Fransız Michel Barnier ise iç piyasadan sorumlu komiserliğe getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!