Aaaa! Rau Amca gelmiş

Güncelleme Tarihi:

Aaaa Rau Amca gelmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau, 1993 yılında Solingen'deki evleri dazlaklar tarafından kundaklanan ve 5 ferdini kaybeden Genç Ailesi'ni Ramazan dolayısıyla ziyaret etti. Genç ailesinin torunları, Alman Cumhurbaşkanı'nı ‘Rau Amca gelmiş’ diyerek karşıladılar.

Acılı anne Mevlüde Genç, eşi Durmuş, oğlu Bekir ve eşi Türkan ile kızları Fadime ve damatları Evren Öztürk'le sohbet eden Rau dört yıl sonra yeniden Genç Ailesi'ni ziyaret ettiği belirterek, ‘Bir daha bu kadar geç kalmayacağım’ dedi. Rau, özellikle bu ziyaretin Ramazan ayına denk gelmesini istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk defa Genç Ailesi'ni ziyaret eden Rau uzun zamandır Genç Ailesi'ni ziyaret etmek istediğini, ancak yoğun işlerinden ötürü ziyaretini ancak gerçekleştirebildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Rau'ya dert yanan Mevlüde Genç, ‘Ben bugüne kadar acımı içime gömdüm. Hep dostluk ve barış mesajları verdim, ama çok yoruldum. Artık gücüm kalmadı. Benim sizden ricam, yabancı düşmanlığı ile ilgili konularıyla şahsen yakından ilgilenmeniz. Ortalığı sadece politikacılara bırakmayalım’ şeklinde konuşurken, gözlerinden akan yaşları tutamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!