AA muhabiri gözaltına alınırken çekilen kareler

Güncelleme Tarihi:

AA muhabiri gözaltına alınırken çekilen kareler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 18:53

ABD'de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın silahsız olduğu halde polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından olayların patlak verdiği Ferguson kenti yakınlarında göstericilerle polisin çatışmasını görüntülerken gözaltına alınan AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın yeni fotoğrafları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Görüntülerde, elinde fotoğraf makinesi olan Şaşmaz'ın beş polisin sert müdahalesiyle yere yatılarak gözaltına alındığı görülüyor.

ABD polisinin Şaşmaz'a yönelik sert müdahalesine tepkiler gelmeye devam ediyor.


Son olarak BM Muhabirleri Derneği (UNCA), Ferguson'da AA muhabirinin gözaltına alınmasının insan hakları ve ifade özgürlüğüne yönelik bir darbe olduğunu bildirdi.



UNCA'dan yapılan yazılı açıklamada, Missouri eyaletinin Ferguson semtindeki olayları aktarmaya çalışan bazı yerel, ulusal ve uluslararası gazetecilere yönelik tehdit, taciz ve gözaltıların yaşandığı kaydedildi.

Ferguson'da polis tarafından gözaltına alınan gazetecilerden birinin de AA muhabiri Bilgin Şaşmaz olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



“Bu ve bunun gibi dünya genelinde yaşanan engellemeler, en temel insan haklarından olan özgürce kendini ifade edebilme, aynı zamanda doğru bilgi için kendi hayat güvenliğini tehlikeye atan gazetecilerden insanların serbestçe haber ve bilgi edinme özgürlüğünü zedelemektedir. İfade özgürlüğü en temel insan haklarından biridir, verilmiş bir imtiyaz değil.”

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Ferguson'da polis tarafından gözaltına alınarak engellenen Bilgin Şaşmaz'ın durumuyla ilgili olarak, AA muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, olaydan bilgi sahibi olmadığını ancak BM Genel Sekreteri'nin Ferguson'da veya başka bir yerde, nerede olursa olsun, bu tür durumlarda bakışının net olduğunu, basının görevini özgürce yapmasına engel olunmamasını istediğini ifade etti.

Haberin Devamı

ABD'nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesinden ardından ABD genelinde protestolar düzenlenirken, 19 Ağustos'ta Ferguson yakınlarında göstericilerle polis arasındaki gerginliği görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kalmış ve yaklaşık altı saat gözaltında tutulmuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!