AA: Esad ile YPG petrolde anlaştı

Güncelleme Tarihi:

AA: Esad ile YPG  petrolde anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 01:20

TERÖR örgütü YPG/PKK ve Beşar Esad rejiminin Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde örgütün işgalindeki en büyük yataklardan El Ömer’den çıkartılan petrolü takas etme konusunda anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Haberin Devamı

AA’nın Deyrizor’daki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, YPG/PKK terör örgütü Deyrizor’da işgal ettiği en büyük petrol yatağı El Ömer’den elde ettiği ham petrolü mazot karşılığında rejimle takas edecek. Anlaşma gereği, YPG/PKK’nın rejime verdiği her 100 varil ham petrol karşılığında rejimden 75 varil mazot alacak. Ekim 2017’de terör örgütü DEAŞ’ın El Ömer yatağından çekilmesinin ardından onlarca ABD askeri YPG/PKK’lı teröristlerin safında bölgeyi koruma altına almıştı.     

Kaynaklar, ülkenin en zengin petrol yatağı niteliğindeki El Ömer’den günde yaklaşık 15 bin varil petrolün çıkarıldığını kaydetti. Rejim ve YPG/PKK yaklaşık bir yıl önce Suriye’de örgütün işgal ettiği Haseke ilindeki sahalardan çıkarılan petrolün gelirini paylaşma kararı almıştı. ABD destekli terör örgütü, Suriye’de petrol kaynaklarının yaklaşık yüzde 70’ini işgal ediyor.     

Haberin Devamı

Irak sınırına hakim Deyrizor, ülkenin en büyük enerji kaynaklarına sahip. Terör örgütü, Deyrizor’un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi Koniko’yu 23 Eylül 2017’de ele geçirirken, 22 Ekim 2017’de de Suriye’nin en büyük petrol sahası El Ömer’i işgal etmişti. Ülkedeki bütün petrol rafinerileri ise rejim güçlerinin kontrolü altında bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!