94 yıl önce destan yazıldı

Güncelleme Tarihi:

94 yıl önce destan yazıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 10:41

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü, Frankfurt’ta kutlandı.

Haberin Devamı

Frankfurt Gaziantep Derneği’nin Dr. Hoch Müzik Akadamesi’nde düzenlediği kutlamaya, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel (SPD) ile Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’un da aralarında bulunduğu çok sayıda konuk katıldı. 

94 yıl önce destan yazıldı


Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, etkinlikte slayt gösterisiyle Antep savunmasını anlattı. Kentin konumunu bilmeden, önce İngiliz ardından Fransız askerleri tarafından gerçekleştirilen işgalin anlaşılamayacağını belirten Prof. Dr. Pamuk, Antep savunmasının bir halkın topraklarını paylaşmak isteyenlere karşı bütün varlığını ortaya koyduğu bir destan olduğunu söyledi.

Antep’in Hititler’den Asurlar ve Osmanlılar’a kadar uzanan sayısız medeniyet gördüğünü belirten Prof. Dr. Pamuk, 1516 yılında kentin kendi rızasıyla Osmanlı’ya katıldığını, 1918 yılına kadar da yabancı asker girmediğini söyledi. Kutlamada, Hessen Türk Öğretmenler Derneği Korosu (TÖDER) ve solistleri Baki Kaya ile Ceynur Yılmaz Antep türküleri seslendirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!