Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
  Hürriyet Dünya



 ADnet  
Reklam için
 İngiltere elçilik personeline yargı
 Atina'da üç bombalı saldırı
 En uzun doğalgaz hattı
 Dünya Gündemi
Reha ERUS
Al gülüm ver gülüm
Doğan Uluç/New York
Bir ay hapis cezası 451 milyon dolar
Yorgo Kırbaki
Erdoğan’ın açılışına gidemediği müze
Emre Kızılkaya / Dış Açı
İran’a küresel bakış
Ayşegül Ekinci
Hollywood’un yakışıklısı Türk kızlarını övdü
Ünsal Turan/Kuzeyden
Prensin rüyası
Euractiv
 Dünya
Önceki Haber     Sonraki Haber

Alzheimer tedavisinde devrim yaratacak kask

 
Alzheimer tedavisinde devrim yaratacak kask
İngiliz bilim adamları, Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek bir kask geliştirdi. Deneme aşamasındaki kask, her gün 10 dakika boyunca kafaya takılıyor. Beyni düşük düzeyli kızılötesi ışın yağmuruna tutan cihaz, hücrelerin gelişimini hızlandırarak, bunamaya neden olan hastalığın hafıza kaybı ve anksiyete gibi etkilerini sadece dört hafta içinde geriye çeviriyor.

Sunderland Üniversitesi’nden Dr. Abdel Ennaceur ve Durham Üniversitesi’nden Dr. Paul Chazot ile Dr. Gordon Dougal, prototipi yapılan "bilişsel kask"ı ilk kez tanıttı.

"Virulite" adlı tıbbi araştırma merkezinin başında bulunan Dougal’ın tasarımı olan cihaz, fareler üzerinde denendi. Hafızasını kaybeden fareler, kasklı tedavi ile beyinlerinin "tamir edilmesi" sayesinde belleklerine yeniden kavuştu.

Kask bu yaz insanlarda denenmeye başlayacak ve doğal güneş ışığıyla eşit düzeyde kızılötesi ışınlar kullanılacak. Her tür dokunun büyümesini sağlayan ve onarılmasını hızlandıran ışınlar, cildi ve kafatasını aşıyor. İnsanlarda da başarı sağlanırsa, her yaş grubu için ayrı oranlarda ışınların kullanılacağı kasklar geliştirilecek.

İngiltere Alzheimer Vakfı, "Mevcut tedaviler bunamanın etkilerini sadece geçici olarak durduruyor. Bu etkileri geriye çevirecek yeni bir tedavi, yüzbinlerce insanın hayatını değiştirir" açıklamasını yaptı.
  Yorum Sayısı 2 / 2     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>     Yorum Analiz >>
Diğer Yorumlar
sabırlı yorumcu ('yorumteorisi' tüm yorumları) 26/01/2008 - 15:22
OKADAR ÇOK HASTALIK VARKİ İNSANIN YAŞAMASI BİR MUCİZE GİBİ.
Yorum Değerlendirme
%0 %0 %0 %0 %0
Çok İyi İyi Normal Kötü Beğenmedim
DİLARA NAZ BULUT ('unutmayin93' tüm yorumları) 26/01/2008 - 12:41
alzhimer çok kötü bir hastalık umarım tamamen çaresi bulunur..
Yorum Değerlendirme
%100 %0 %0 %0 %0
Çok İyi İyi Normal Kötü Beğenmedim
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 2 / 2     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>     Yorum Analiz >>
Diğer Yorumlar
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
Hürriyet Fırsat
 ADnet Reklamları Reklam vermek için tıklayınız    
          Aydın Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto 20 dk İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH