Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
  Hürriyet Dünya



 ADnet  
Reklam için
 BBC Türkçe 70 yaşında
 İran'dan nükleer tesis tatbikatı
 Çin'de bir maden kazası daha
 Parçacık deneyi yeniden başladı
Reha ERUS
AB’ den yeni çifte standart uygulaması
Doğan Uluç/New York
New York'ta eşcinsellerle baş etmek çok güç
Yorgo Kırbaki
Teodora’nın çeyizi
Emre Kızılkaya / Dış Açı
Nazi Onur Öymen bölücü Ahmet Kaya
Ayşegül Ekinci
Bodrum'un bir doktor Alim Bey'i vardı
Ünsal Turan/Kuzeyden
Her şeyin aşırısı bizde
Euractiv
 Dünya
Önceki Haber     Sonraki Haber

Kosova'da bağımsızlık çok yakın

 
Turan KASAP/KOSOVA, (DHA)
Kosova'da bağımsızlık çok yakın
Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova’nın bağımsızlık ilanının tahmin edilenden önce olacağını söyledi.

BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan Kosova toplantısına katılan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, başkent Priştine’ye döndü. Taçi’yi Priştine Havaalanı’nda Kosovalı üst düzey yetkililer karşıladı.

Büyük bir mutluluk içinde döndüğünü söyleyen Taçi, “Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmek için hazır olduğumuzu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim” dedi. Güvenlik Konseyi toplantısında Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmek için hazır olduklarını söylediğini belirten Taçi, Rusya dışındaki bütün üye ülkelerden destek gördüğünü ifade etti. Taçi, “Güvenlik Konseyi’nin toplantısında Kosova’nın tüm enstitülerinin bağımsızlık için hazır olduğunu ve Kosova’nın demokratik, modern ve insan haklarına saygı gösterecek bir ülke olarak komşu ülkelerle ve aynı zamanda dost ülke Sırbistan'la işbirliğine hazır olduğumuz bildirdim” dedi.

Kosova Başbakanı, Kosova’nın bağımsızlığın ilanı için hiçbir zaman bu kadar yakın olmadığını belirtirken, bakanların BM Kosova Özel Temsilcisi Marti Ahtısaari’nin paketinden çıkan önerileri yasa haline getirmeye başladıklarını kaydetti. Taçi, Kosova’nın bağımsızlığını Washington ve Brüksel ile koordineli bir şekilde ilan edeceğiz” derken bağımsızlığın tahminlerden önce ilan edileceğini söyledi.

Gezisi sırasında BM Güvenlik Konseyi’ne üye ülke temsilcileriyle bir dizi görüşmelerde bulunduğunu da belirten Taçi, Kosova’nın bağımsızlığının ilanı halinde bu ülkelerin bağımsızlığı hemen tanıyacakları konusunda güvence aldığını ifade etti.

Taçi ayrıca, bağımsızlığın ilanından sonra Sırbistan’dan gelecek olası tepkiler için de tüm hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

  Yorum Sayısı 3 / 3     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>     Yorum Analiz >>
Diğer Yorumlar
Hayri Atasoy ('gokhan89' tüm yorumları) 19/01/2008 - 15:17
kosovanın bağımsızlığı bazı toplumları harekete geçirebilir. anavatanı arnavutluğa bağlanmalı bence..
Yorum Değerlendirme
%25 %0 %12 %0 %62
Çok İyi İyi Normal Kötü Beğenmedim
deunia miruiietsushishi orabirumeku ('sebujihayachinadederu' tüm yorumları) 19/01/2008 - 14:12
Allah yardimcilari olsun
Yorum Değerlendirme
%50 %0 %16 %0 %33
Çok İyi İyi Normal Kötü Beğenmedim
Serkan GÖKÇE ('serkangokce' tüm yorumları) 19/01/2008 - 12:34
bence gec bile kalındı
Yorum Değerlendirme
%44 %11 %0 %11 %33
Çok İyi İyi Normal Kötü Beğenmedim
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 3     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>     Yorum Analiz >>
Diğer Yorumlar
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
 ADnet Reklamları Reklam vermek için tıklayınız    
                Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH