80 din hakkında müthiş çalışma

Güncelleme Tarihi:

80 din hakkında müthiş çalışma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 14:23

İslam, Hıristiyanlık, Musevilik ve Budizm biliniyor. Ama ilk kez dünyadaki 80 inanç tanıtılacak.

Haberin Devamı

BBC 2 televizyonu, dünyadaki 80 inancı araştıran 8 bölümlük büyük bir belgesel hazırlıyor. "80 Dinde Devrialem" adı verilen program Angilikan papazı Peter Owen Jones tarafından hazırlanacak. Owen, bu inançları araştırmak için dünyayı dolaşacak, gözlemlerde bulunacak ve bu inançların en önemli ritüellerine katılacak.

80 inanç 8 bölümde tanıtılacak

Travel Channel ve BBC Learning ile ortak hazırlanacak program 60 dakikalık 8 bölümden oluşacak.

Owen belgesel için İslam, Hıristiyanlık, Musevilik ve Budizm dinlerinden şahsiyetlerin yanısıra ücra yerlerdeki kabileler, tarikatlar ve mezheplerin mensuplarıyla görüşecek. Bunun yanısıra dünyadaki en etkileyici ve kutsal mekanları dolaşacak.

Bebek tütsüleme, ölü yıkama, şeytan çıkarma törenleri

Owen, büyük dinlerin ibadet biçimlerine tanıklık etmenin yanısıra, Aborjinlerin bebek tütsüleme törenleri, şeytan kovma ayinleri, Hinduların ölü yakma ve Zerdüştlerin evlilik törenleri gibi birçok töreni izleyecek.

Ölümsüzlük arayan Taocu rahipler

Yılan oynatıcıları, Vudu büyücüleri, ölümsüzlük arayan Taocu rahipler ve Şamanlarla Mevleviler de Owens'ın programda yer verecekleri arasında bulunuyor.

Dünyadaki dinlerin "şaşırtıcı çeşitliliğini" ortaya koymayı amaçlayan programın çekimlerine ocak ayında başlandığı ve gelecek yıl başında da yayınlanmaya başlanacağı bildirildi.

Owen'ın seyahati Uzak Doğu'dan başlıyor. Owen bunun ardından güneydoğu Asya adalarıyla Afrika'ya geçecek, bu bölgeleri Ortadoğu, Kuzey ve Güney Amerika, Hindistan ve Avrupa seyahatleri takip edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!