75 yılda bir asfalt yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

75 yılda bir asfalt yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 15:01

Bu işte bir terslik var... Türkiye'de gelenektir, yılda en az iki kez kaldırım ihalesi açılır. Hatta dedikodular çıkar; "Başkan tanıdıklarına peşkeş çekti" denilir. Dedikodu, söylenti arasında memleketimizin en küçük belediyesinden en büyük belediyesine kadar sık sık yeniden asfaltlama, renginden ötürü kaldırımlama çalışmaları yapılır. Bu durum dünyanın en zengin, en gelişmiş ülkesi ABD'de çok farklı. Üstelik şimdi vereceğimiz örnek ABD'nin gözbebeği olan bir kentten, Hollywood’dan. Hollywood'un ünlü Sunset Bulvarı'nda hummalı çalışma var. Hollywoodlular çok rahatsız. Kaldırımlar sökülüyor, asfalt kazılıyor. Şimdi sıkı durun. Bu kentte en son asfalt ve kaldırım yapıldığında takvimler 1930'lu yılları gösteriyordu.

Haberin Devamı

75 YIL SONRA KAZMA VURDULAR   

Hollywood'un ünlü Sunset Bulvarı’na tam 75 yıl sonra kazma vuruluyor. ABD federal bütçesinden ayrılan 7 milyon dolarlık fon dahilinde yapılacak “makyaj”la, bölgeye yeni bir çehre kazandırılması amaçlanıyor.

ABD Toparlanma ve Yeniden Yatırım Yasası kapsamında gerçekleştirilen “Sunset Bulvarı'nı Güzelleştirme Projesi” isimli çalışma, eskiyen yolların asfaltlanması, kırık dökük haldeki kaldırımların tadilatı, ağaçlandırma, yaya geçitlerinin ve trafik ışıklarının geliştirilmesi ve refüjlerin düzenlenmesini içeriyor.

Ülkenin üzerinden en fazla araç geçen caddelerinden biri olan ve en son 1930’larda toprak yoldan asfalta çevrilen Sunset Strip yolu böylece yaklaşık 75 yıl sonra tekrar asfaltlanmış olacak.   

Gazetecilere konuşan West Hollywood şehri Belediye Başkanı Abbe Land ise, “Dünyaca ünlü Sunset Bulvarı'na yönelik bu son derece önemli güzelleştirme projesine başladığımız için çok heyecanlıyız" derken, çalışmaların altı ay içinde bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!