74 çocuk 62 kadın kayıp

Güncelleme Tarihi:

74 çocuk 62 kadın kayıp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 21:55

IŞİD, Türkmenlerin yoğun yaşadığı Telafer’de aralarında 5 aylık bebeklerinde bulunduğu 74’ü çocuk, 62’si kadın, 136 Türkmeni rehin aldı.

Haberin Devamı

IŞİD’in 3 ay Musul’da tuttuğu rehinelerin izi 10 gün önce kaybedildi. Suriye’ye kaçırıldığı ileri sürülen rehinelerin arasında bulunan çocuklardan hastalananların IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf Selim, IŞİD’in Irak’a saldırısından en çok etkilenen yerlerin başında Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Telafer’in geldiğini söyledi. Selim’in verdiği bilgiye göre, saldırının ardından binlerce Türkmen, yerini yurdunu terk etti. Göçebe durumuna düşen Türkmenler, Sincar Bölgesi’ndeki dağlık alana sığındı. Türkmenlere saldıran IŞİD’in, sayıları 250’yi bulan yaşlıyı ve erkeği öldürdüğü de iddia ediliyor. IŞİD, aralarında 5 aylık bebeklerinde bulunduğu çoğu kız 74 çocuk ile yaşları 18 ila 35 arasında değişen 62 Türkmen kadını esir aldı ve Darul Eğitim (yetim eğitim merkezi) adı altında açtığı merkeze yerleştirdi.

FERYADIMIZI DUYUN

Aydın Maruf Selim, “Buradan insanlığa sesleniyorum, feryadımızı duyun. Bu rehineler arasında 5 aylık bebekler var. En büyüğü 11 yaşında. Musul’da tutuluyorlardı ancak 10 gün önce alıp götürmüşler. Akıbetlerini bilmiyoruz. İnsanlık böyle bir katliama sessiz kalmamalı. IŞİD militanları bu çocukları geleceğin canlı bombaları olarak yetiştiriyorlar. Hıristiyanlara, Ezidilere, Kürtlere de sahip çıkılsın bize de. Başkasına olunca feryat figan eyleyenler Türkmenlere kör sağır olmamalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!