Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları yarın bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları yarın bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 09:55

Sözleşmeli öğretmenlik için 17 Şubat'ta başlayan başvuru süresi yarın sona eriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 7 bin 800 kontenjan ayırdığı sözleşmeli öğretmenlik için başvurular, Bakanlığın ”http://personel.meb.gov.tr” internet adresinden yapılabilecek.

Sözleşmeli öğretmen adaylarının 2004 veya 2005 KPSS'ye katılmış ve MEB'in branşlar bazında belirlediği taban puanın üzerinde puan almış olmaları, ayrıca bundan önceki sözleşmeli öğretmen alımı sırasında belirlenen koşulları taşımaları gerekiyor.

İnternetteki formları dolduran adaylar, bu formları il milli eğitim müdürlüklerinde onaylattıktan sonra başvurmuş sayılacaklar. Başvuru süresi yarın sona erecek.

Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması ya da askerlik yükümlülüğünü 30 Haziran 2006 tarihine kadar erteletmiş olması gerekiyor. Tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporlarının yanı sıra, sağlık ocaklarından alınacak “öğretmen olur” ifadesi bulunan raporlar da geçerli olacak.

ATAMALAR 24 ŞUBAT'TA

Atamalar, 24 Şubat Cuma günü bilgisayar kurasıyla gerçekleştirilecek ve sonuçlar ile atamalara ilişkin her türlü bilgi ”http://personel.meb.gov.tr” internet adresinde açıklanacak.

Görevlendirilen öğretmenler, tebligat beklemeden 27 Şubat 2006 Pazartesi gününden itibaren görevlendirildikleri eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine, istenen belgelerle birlikte başvurabilecekler. Gerekli şartları taşıyan ve kendileriyle sözleşme imzalanan öğretmenler, görevlendirildikleri eğitim kurumlarında eğitim ve öğretim süreci de dikkate alınarak hemen göreve başlayabilecekler.

BRANŞLAR VE TABAN PUANLAR

Sözleşmeli öğretmen atanacak branşlar ve taban puanları şöyle:

BRANŞ TABAN PUANI

Beden Eğitimi 69
Biyoloji 88
Coğrafya 81
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 70
Fen Bilgisi/Fen ve Teknoloji 77
Giyim/Hazır Giyim/Moda Tasarımı 76
Görme Engelliler Sınıfı Öğrt. 50
İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri 80
İngilizce 50
İş Eğitimi (Ev Ekonomisi) 50
İş Eğitimi (İş ve Teknik) 50
İşitme Engelliler Sınıfı Öğrt. 50
Matematik 87
Matematik 1 (İlköğretim) 50
Mobilya ve Dekorasyon 72
Müzik 59
Okul Öncesi Öğr/Çocuk Gelişimi Öğrt. 60
Rehber Öğretmen 50
Resim İş/Resim 65
Sınıf Öğretmenliği 60
Sosyal Bilgiler 77
Tarih 83
Türk Dili ve Edebiyatı 77
Türkçe 60

ÜCRET VE DERS SAATLERİ

Bakanlar Kurulu kararı gereğince, görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenlere bir öğretim günü için brüt 61.80 YTL ödenecek.

Öğretmenlerle yapılacak sözleşme, 30 Haziran 2006'da sona erecek. Her 6 ders saati bir öğretim günü olacak. Çalışma süresi sınıf öğretmenliği öğreticiliğinde haftada 5, sınıf öğretmenliği öğreticiliği dışındaki branşlarda 4 öğretim gününden fazla olamayacak. Bir öğretim gününün hesaplanmasında esas alınan saatlerin doldurulamaması halinde ödenecek ücretler verilen ders saati dikkate alınarak belirlenecek.

Ödemeler ilgililere görevin yapılmasını müteakip her ayın 15'inde yapılacak. Sözleşmeli öğretmenler sosyal güvenlik mevzuatı yönünde SSK hükümlerine tabi olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!