Dünya
Hamburg otoyoluna Türk direnişi

Ünver DİNÇ / HAMBURG

Hamburg otoyoluna Türk direnişiAlmanya’nın Hamburg kentinde başta Türkler olmak üzere göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Wilhelmsburg semtindeki geleneksel karnaval geçit töreni Türk ve Almanlar’ın ortak gösterisine sahne oldu.

Karnavalcı Almanlar ve Türkler gösteride Wilhelmsburg içinden geçmesi planlanan Hamburg Senatosu’nun otoban planlarını protesto ettiler. Senato, Hamburg’dan Hannover, Bremen ve Stade ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla otobanın bir bölümünü Wilhelmsburg üzerinde geçirmek istiyor. Otobanın Wilhelmsburg’dan geçmesinin semtte trafik ve gürültüyü artıracağını belirten Wilhelmsburglular karnavalda otoban planlarına karşı tepkilerini de dile getirdiler. Almanya’da karnaval gösterileri geleneksel olarak siyaseti eleştirmek için bir fırsat olarak kullanılıyor. Hamburg İlçe Belediye Meclisi SPD üyesi Bayram İnan ve Wilhelmsburg Türk Veliler Birliği Başkanı Serdar Bozkurt’un da katıldığı karnaval gösterisinde eski Osmanlı kıyafetleri ve başlarındaki fesler ile dikkat çektiler. Yavuz Kardeşler davul-zurna ekibinin eşliğinde sokakta halay çeken Türkler ve Almanlar, ilginç bir karnaval gösterisi yaşattılar.



20 Şubat 2007
 
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH