500 milyonun bilgisi çalındı

Güncelleme Tarihi:

500 milyonun bilgisi çalındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 08:30

Marriott International, yaklaşık 500 milyon otel misafirinin kişisel bilgilerinin hacker’lar tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

MarrIott International’dan yapılan açıklamada, bilgisayar korsanlarının (hacker) şirketin Starwood markasının veri tabanına yasadışı erişim sağladığı belirtilerek, “Otelin 2014’ten 10 Eylül 2018 tarihine kadar misafir ettiği yaklaşık 500 milyon müşterinin bilgileri ele geçirildi” ifadelerine yer verildi. Şirket, hacker’ların otel müşterilerinin isim, telefon numarası, e-posta adresleri, pasaport numaraları, doğum tarihi dahil otele giriş ve çıkış tarihleri bilgilerini ele geçirdiğini açıkladı. Şirket konu ile ilgili yetkililere başvurduğunu ve soruşturmanın başladığını açıkladı.

EN BÜYÜK OTEL ZİNCİRİ

Marriott International’ın CEO’su Arne Sorenson, olayın yaşanmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirterek “Misafirlerimizi desteklemek için her şeyi yapıyoruz ve müşterilerimize daha iyiyi sunmak için yaşanan bu olaydan ders çıkarıyoruz” ifadesini kullandı. Marriott International, Starwood şirketini 2016’da 12.2 milyar dolara (63.6 milyar TL) satın alarak dünyanın en büyük otel zincirinin sahibi olmuştu. Starwood’un sahip olduğu otel markaları arasında W Hotels, Sheraton, Le Méridien ve Four Points by Sheraton yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!