45 doktorlu terör hücresi

Güncelleme Tarihi:

45 doktorlu terör hücresi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 00:00

Müslüman 45 doktorun ABD’de saldırılar düzenlemeyi planladığı ortaya çıktı. İngiliz polisinin yaptığı soruşturmaya göre grup, radikal İslamcıların buluştuğu bir internet sohbet odasını yöneten üç liderin emrindeydi. Bu üç lider de, çıkarıldıkları mahkemede suçunu kabul etti.

İNGİLİZ Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, polis, sohbet odasında yapılan tartışmalardan yola çıkarak üç elebaşının izini buldu. Gazete, ele geçirilen mesajlardan birinde, "Biz 45 kişilik doktorlar grubuyuz ve cihadı ABD’de sürdürmeye kararlıyız" denildiğini duyurdu.

İngiltere’de internet üzerinden teröre kışkırttıkları iddiasıyla yargılanan üç sanık suçunu kabul etti. Irak El Kaidesi ile yakın ilişki içinde olduğu belirtilen üç sanıktan biri İngiltere doğumlu.

Yunus Tsuli

23 yaşında Fas doğumlu, Londra’da yaşıyor. Biyokimya öğrencisi. Son derece entellektüel aynı zamanda bilgisayar konusunda uzmanlaşmış biri. Soruşturmayı yürüten dedektifler, Tsuli’nin dizüstü bilgisayarında "bubi tuzağı yapmanın pratik yolları" adlı bir program buldu. İnternet aracılığıyla Usame bin Ladin’in fikirlerini yayan Tsuli, Londra’daki 7/7 bombalı saldırılarından çok mutlu olduğu şeklinde bir not da düşmüş.

Vasim Mughal

24 yaşında İngiltere doğumlu, Kent’te yaşıyor. Hukuk öğrencisi ve aydın biri olarak tanınıyor. Mughal’ın evinde yapılan aramalarda intihar eylemcilerinin giydiği türden yeleklerin nasıl hazırlandığının anlatıldığı bir filmi içeren CD bulundu.

Tarık el Daur

21 yaşında BAE doğumlu, Londra’da yaşıyor. Biyokimya öğrencisi. O da diğerleri gibi entellektüel. Müslüman eylemci bulmakla görevliydi. Ayarttığı kişileri, ülke içinde veya dışında terör eylemi yapmaya ikna etmeye çalışıyordu. İnternette yaptığı konuşmaların birinde, kendisine sorulan "1 milyon sterlinin olsa ne yaparsın" şeklindeki sorusuya, "Terör eylemlerine sponsorluk yapardım. Yeni Usame olurdum" yanıtını verdiği ortaya çıktı.

KADINLARA SALDIRACAKLARDI

Mesajlarda, hedefler de tartışıldı. Bir mesajda, "Çıplak kadınların bulunduğu bu kulüpler, birinci ve üçüncü birimle karşı karşıya" şeklinde bir ifadenin bulunması, bombalı otomobillerin Londra’daki Tiger Tiger adlı gece kulübünün karşısına bırakılmasını aydınlatır nitelikte. Bombalı aracın bulunduğu gece, kulüpte kadınlara özel bir program vardı.

Tsuli ile Mughal’ın internet üzerinden yaptıkları sohbetlerin metinleri mahkemeye kanıt olarak sunuldu. Ayrıca sanıkların kredi kartı dolandırıcılığı yapmaya hazırlandıkları da belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!