40 yıl sonra skandal fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

40 yıl sonra skandal fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tam 40 yıl önce Roma’da çıplak dans eden ve ‘Türk bayrağı üzerinde dans etti’ dedikoduları çıkınca Türkiye’de büyük tepki gören dansöz kız Ayşe Nana’nın olay fotoğrafları, bu kez sansürsüz olarak İtalyan basınında yayınlandı.

Ünlü İtalyan yönetmen Fellini'nin Dolce Vita filminde oynatmak istediği Türk dansöz Ayşe Nana'nın 40 yıl önce sansüre uğrayan çıplak resimleri İtalyan L’espresso dergisine kapak konusu oldu.

Sansüre uğrayan fotoğrafların ilginç bir öyküsü var:

Ayşe Nana 15 yaşında Boğaziçi güzeli seçildikten sonra artist olmak hayaliyle gittiği Roma'da Rugantino adlı gece klübünde göbek atmaya başladı. İtalya'nın en büyük fotoğrafçılarından biri olan Tazzio Secchiarolli, Dolce Vita çekimleri sırasında verilen özel bir davette Ayşe Nana'nın kulüpte çıplak fotograflarını çekti. Dünyanın en büyük yönetmenlerinden Fellini Dolce Vita filminde Ayşe’ye de rol vermek isteyince, ünlü yıldız Anita Ekberg (iddialara göre kıskançlık sebebiyle) buna kesinlikle karşı çıktı.

Bunun üzerine konu İtalyan magazin basınına yansıyınca da Secchiarolli tarafından çekilen ve bundan 40 yıl öncesi için son derece cüretkar sayılabilecek bu fotoğraflar L’Espresso’da sansür bantları atılarak yayınlandı.

‘Leica sihirbazı’ denilen dev fotoğrafcı Tazio Secchiarolli bundan iki hafta önce öldü. Ve bir zamanlar İtalya’yı ayağa kaldıran (Türk delikanlılarının da yüreğini hoplatan) skandal resimler, yine L’Espresso dergisi tarafından tam 40 yıl sonra, ama bu kez sansürsüz olarak, yeniden yayınlandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!