301'i düzenlemek yetmedi 'kaldırın' diyorlar

Güncelleme Tarihi:

301i düzenlemek yetmedi kaldırın diyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 17:37

301'in yeniden düzenlenmesini istediler, düzenlendi. Şimdi 'en iyi çözüm 301'in tamamen kaldırılması" dediler...

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) ikinci büyük grubu Sosyalistler, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301'inci maddesinin değiştirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını, ancak en iyi çözümün 301'inci madde ve ifade özgürlüğünü sınırlayan diğer yasal düzenlemelerin tamamen kaldırılması olduğunu belirtti.

Sosyalist gruptan, AP genel kurulunda önümüzdeki hafta oylanacak Türkiye raporuyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'ye diğer aday ülkelerden farklı davranılmaması ve müzakere sürecinin sonucunda haksızlık yapılmaması gerektiği vurgulandı.

Memnuniyetle karşılanan TCK'nın 301'inci maddesindeki değişikliğin ardından Türk makamlarının ifade özgürlüğünün bütünüyle garanti altına alınması için çalışmayı sürdürmesi istenilen açıklamada, “Sosyalist grup en iyi çözümün 301'inci madde ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan diğer yasal düzenlemelerin tamamen kaldırılması görüşünü taşıyor” denildi.

Türkiye'nin sendikal özgürlük, kadın hakları ve şiddetin önlenmesi için de çaba göstermesi istenilen açıklamada, “AP'nin Sosyalist üyeleri Türk hükümetine laiklik ve demokrasiyi birlikte güçlendirmesi ve sağlamlaştırması çağrısında bulunuyor. Sosyalistler, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında Türk yargısının Avrupa Konseyi'nin oluşturduğu demokratik kurallara uymasını bekliyor” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!